13.1 C
Deurne
donderdag 3 oktober 2024
TOP-BANNER-ANIM-3-SEC
Home- DeurneProvincie wil meer Brabanders in aanraking brengen met cultuur, erfgoed, sport en...

Provincie wil meer Brabanders in aanraking brengen met cultuur, erfgoed, sport en vrijetijd

De provincie Noord-Brabant wil dat de komende jaren meer Brabanders in aanraking brengen met cultuur, erfgoed, sport en vrijetijd. Uit een onderzoek is gebleken dat dit niet voor iedere Brabander even makkelijk is. Daarom zet de provincie komende jaren in op meer mensen bereiken van alle leeftijden, achtergronden en inkomensgroepen.

“Het leven bestaat uit meer dan alleen praktische zaken zoals werk of het huishouden. Cultuur, erfgoed, sport en vrijetijd zorgen voor een plus op het leven”, zegt gedeputeerde Bas Maes van Cultuur, Erfgoed, Sport en Vrijetijd.

Levendig Brabant
Met dit voornemen wil de provincie bijdragen aan het in stand houden en versterken van een levendig en gezond leef-, woon- en verblijfsklimaat in Brabant. Dit staat te lezen in de Uitvoeringsagenda Levendig Brabant 2024-2027, de uitwerking van het Beleidskader Levendig Brabant 2030, die deze week is vastgesteld door Gedeputeerde Staten (GS) van Noord-Brabant.

De verantwoordelijkheid voor een levendig Brabant ligt volgens de provincie niet alleen bij hen: “Er wordt uitgebreid samengewerkt met allerlei maatschappelijke organisaties, onderwijs, ondernemers, de Brabantse gemeenten en de Rijksoverheid. We stimuleren initiatiefnemers te komen tot een divers aanbod dat een brede groep inwoners aanspreekt.”

Creativiteit en verbeeldingskracht
Onderzoek, delen van kennis en financiering op het gebied van cultuur, erfgoed, sport en vrijetijd zijn enkele onderdelen van een diverse maatregelen die zijn opgenomen in de uitvoeringsagenda. Er komt ook speciale aandacht voor jongeren.

“Creativiteit en verbeeldingskracht hebben het vermogen om onvoorstelbare zaken voorstelbaar te maken en buiten bestaande structuren te treden. Cultuur, maar ook erfgoed en sport, kunnen zo bijdragen aan maatschappelijke opgaven zoals het tegengaan van klimaatverandering of sociaal economische gezondheidsverschillen”, besluit gedeputeerde Maes.

Foto: Gemma Rakels

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen