4.4 C
Deurne
zaterdag 5 oktober 2024
TOP-BANNER-ANIM-3-SEC
Home- DeurneMakandra uit Deurne zingt samen met collega-koren uit Someren-Heide en Nuenen

Makandra uit Deurne zingt samen met collega-koren uit Someren-Heide en Nuenen

Het Deurnese wereldmuziekkoor Makandra zingt zaterdagavond tijdens een uitwisselingsconcert in Someren-Heide samen met de Vocal Group Heart & Soul uit die plaats en wereldmuziekkoor Keskedee uit Nuenen. Hierbij worden ook nummers van Jules de Corte uitgevoerd, vanwege het honderdste geboortejaar van de zanger, liedjesschrijver, componist en pianist uit Helenaveen.

Makandra dat dit jaar haar 25-jarig jubileum viert, is een gemengd koor met circa dertig leden en staat onder leiding van dirigent Thijs Hannen. Het repertoire bestaat uit liedjes in de oorspronkelijke taal van volkeren over de hele wereld. Deze worden uitgevoerd met vierstemmige á capella zang of onder begeleiding van eigen leden met djembé, percussie, gitaar of blaasinstrument.

Bij het uitwisselingsconcert treden de leden van Makandra samen op met het Nuenense Keskedee, dat een zelfde soort oeuvre brengt als het Deurnese koor. Vocal Group Heart & Soul laat onder leiding van Emmy Stultiëns populaire songs horen, bekend van musicals en films. Het gezamenlijke optreden vindt zaterdagavond plaats van 20.00 tot 22.00 uur in Gemeenschapshuis De Bunt aan de Graathof 9 in Someren-Heide en is gratis toegankelijk.

Mensen die interesse hebben om bij Makandra mee te zingen of spelen kunnen vrijblijvend contact opnemen of informatie inwinnen via makandra-wmkd.nl. Met name voor de tenor- en baspartij is er nog ruimte bij het koor voor enthousiaste nieuwe leden.

Foto: Makandra

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen