18.6 C
Deurne
dinsdag 8 oktober 2024
TOP-BANNER-ANIM-3-SEC
Home- DeurneBart Verhees: van hobbygoochelaar naar topleverancier van feesten

Bart Verhees: van hobbygoochelaar naar topleverancier van feesten

Wellicht ken je hem als ballonartiest of clown Dico. Of heb je wel eens een springkussen bij hem gehuurd, maar Deurnenaar Bart Verhees en zijn team doen veel meer dan dat. Dit is het verhaal van een 19-jarige jongen die ervan droomde de nieuwe Hans Klok te worden en nu een bedrijf runt dat top entertainment brengt in Nederland en daarbuiten.

Ze hebben net een hectische periode achter de rug. Bart en zijn vriendin Melanie, sinds twee jaar mede-eigenaar van Partyhome, verhuisden met het bedrijf van een loods achterin de tuin van zijn ouders, naar een ruim bemeten eigen pand aan de Leembaan. Dat gebouw vergde het nodige opknapwerk. Ongeveer tegelijkertijd was het hoogseizoen op de vakantieparken waar de onderneming familievoorstellingen verzorgt.

“Mensen versteld doen staan, komt nog steeds op nummer één bij mij”, vertelt de Deurnenaar die als 19-jarige voor het eerst in de plaatselijke media kwam omdat hij een goochelassistente zocht. Met een lach: “Die assistente is er niet gekomen en ik ben geen Hans Klok geworden, maar goochelen is wel een belangrijk onderdeel van mijn shows.”

Pio Piloot
Afgelopen zomer gaf de ondernemer meer dan veertig shows in vakantieparken van onder andere Roompot en Capfun. Bijvoorbeeld als Pio piloot neemt hij kinderen mee op reis, maar niet voordat hij samen met hen eerst het vliegtuig heeft gerepareerd. “Het typetje Pio heb ik in 2016 bedacht. Ik heb het verhaal helemaal uitgeschreven, inclusief kostuum, muziek en decor. Alle details moeten kloppen.”

Verhees is een Pietje Precies – geen zelfverzonnen personage overigens – beaamt ook zijn partner Melanie Klaassens. “Vroeger werd ik daarmee wel eens voor de gek gehouden door ‘concullega’s’”, vertelt de Deurnenaar. “Bij mij moet de kerstman een échte Amerikaanse kerstman zijn met een volle, ronde baard. Tegenwoordig zie je ze overal.”

Zijn oog voor detail en het complete plaatje – zelf praat hij over ‘beleving’ – werpt steeds vaker vruchten af. De recensies op internet zijn, op een enkele uitzondering na, lovend. Klanten waarderen vooral de service en klantvriendelijkheid van Partyhome. Of het nu gaat om het huren van een springkussen of het verzorgen van een compleet feest.

Duizendpoot en balansbewaker
Bart is overduidelijk de creatieveling en alleskunner. Hij komt voortdurend met nieuwe ideeën. De Leunense Melanie zorgt voor structuur en balans. “Ik probeer wat tijd voor onszelf vrij te maken. Hoewel dat best lastig is omdat wij vaak in de weekenden en op feestdagen werken.” Bart voegt eraan toe: “Melanie is zorgzamer dan ik. Ze bekommert zich ook meer om onze medewerkers.”

Aanvankelijk werkte de Limburgse één dag per week in het bedrijf van haar vriend. “Ik ben hier begonnen als parttimer naast mijn baan bij een tbs-kliniek. Toen ik zag dat Bart het steeds drukker kreeg, sprong ik vaker bij. Het werk is vrolijk met altijd blije mensen. Dat was in mijn vorige baan natuurlijk anders. Daarom maakte ik bijna twee jaar geleden de overstap naar Partyhome.”

Ze heeft er geen spijt van. “Het was een spannende stap, vooral omdat ik totaal geen ervaring had als ondernemer. In het begin moest ik wennen en veel leren, maar het is een goeie beslissing geweest. We doen het nu echt samen, terwijl ik hiervoor alleen zijdelings hielp.”

Van eenling naar mkb’er
Het Deurnese bedrijf begon bijna vijftien jaar geleden met Bart als zelfstandig ondernemer. In zijn jonge jaren werd hij ondersteund door zijn moeder als mede-eigenaar. Nu heeft Partyhome zo’n dertig medewerkers (inclusief oproepkrachten) die voornamelijk in de weekenden en in schoolvakanties aan het werk zijn.

“We vinden het belangrijk dat iedereen zich gelijk voelt. Wij zijn niet meer omdat we toevallig de eigenaren zijn. Als er nieuwe dingen spelen, vragen we altijd de mening van onze medewerkers. Ook komen zij zelf regelmatig met ideeën. Je moet het tenslotte samen doen”, zegt Bart.

Hobby is werk
De ondernemer, die oorspronkelijk is opgeleid tot bloemarrangeur, ziet na al die tijd zijn werk nog steeds als hobby. “Zeker het creatieve gedeelte vind ik erg leuk om te doen, zoals het bedenken van shows, feestconcepten voor bedrijven en campagnes voor winkelcentra.”

Voor sommigen wellicht onbekend, maar klanten kunnen, naast het springkasteel en Herman het rodeostier, bij Bart en Melanie ook terecht voor een op maat gemaakt feest of bedrijfsevent. “We verzorgen bijvoorbeeld een kerstmarkt op locatie. Dit doen we samen met lokale ondernemers, onder andere Jelle Heijma van de HEMA en Mia Koning van de Etos. Zij bemannen de kraampjes.”

Er komt weer een drukke periode aan voor het stel. Met Halloween bijvoorbeeld zorgen ze voor spanning in de straten van het Venrayse centrum door er ‘ongure types’ rond te laten lopen. En in de feestmaand worden ze ingeschakeld als hulp van sinterklaas en de kerstman. Met de organisatie zit het wel snor, hun enige zorg is: ‘Hoe maken we tijd voor onszelf?’

Foto’s: Josanne van der Heijden/Partyhome

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen