woensdag 9 oktober 2024
TOP-BANNER-ANIM-3-SEC
Home- St. JozefparochieTotale off-day bij SJVV betekent eerste nederlaag (4-1)

Totale off-day bij SJVV betekent eerste nederlaag (4-1)

Het is een zwaar gehavend SJVV zondag niet gelukt om een resultaat te boeken. Tegen De Braak werden er veel vaste krachten node gemist en werd uiteindelijk met 4-1 verloren. Door de vele afwezigen stond er een zeer jong team op de mat en ondanks dat de eindstand genoeg zegt, had het wel degelijk een compleet andere wedstrijd kunnen worden.

Wedstrijdverslag door Ron van der Werf

SJVV kreeg namelijk de eerste kans van de wedstrijd vanaf de aftrap. De bal vooruit van Bart Kuunders viel over alles en iedereen heen in de loop van Mark van den Akker, die de keeper uit trachtte te spelen, maar welke zeer attent reageerde op die poging. In de rebound had Juul Goossens nog de kans alsnog de score binnen de 20 seconden te openen, maar ook hij vond de keeper op zijn weg. De toon leek meteen gezet, maar niets bleek minder waar.

Opmaat voor meer
De wedstrijd draaide in rap tempo de kant van De Braak op en SJVV wist daar in de eerste helft nauwelijks meer iets tegenover te zetten. Zo raakte de thuisploeg halverwege de eerste helft al de lat. Dat bleek een opmaat voor meer, want rond minuut 35 mocht de spits zomaar tussen 3 man heen soleren om vervolgens droogjes onder Bodhi van Selow af te werken. SJVV mocht niet klagen dat het pas 1-0 bij rust was.

Al kreeg de Braak niet heel veel uitgespeelde kansen, het was duidelijk de bovenliggende partij. Het goede nieuws was dat er nog 45 minuten resteerden om de achterstand ongedaan te maken. Plannen die daarvoor werden gemaakt in de rust konden eigenlijk meteen de prullenbak in, want wat SJVV na liet in de eerste helft, deed De Braak wel in de tweede: na amper 1 minuut lag de bal achter Bodhi van Selow in het net.

Penalty
Dit keer werd er wel direct geantwoord. Bart Kuunders kon een bal van afstand op goal schieten, maar zag zijn schot gestopt worden door de keeper, die de bal niet onder controle kreeg. Mark van den Akker was er als de kippen bij om de bal te veroveren en werd daarbij onreglementair naar het kunstgras gewerkt, een penalty en de ultieme kans om, net als vorige week, weer terug in de wedstrijd te komen. Job van Neerven ging weer achter de bal staan en faalde ook deze keer niet. Een houvast dus voor SJVV, maar ook die ging snel de in rook op.

De Braak bleef de bovenliggende partij en waar het in de eerste helft vooral de rechterkant zocht, was dat in de tweede helft voor de linkerkant. Het leek af en toe wel op zaalvoetbal, wat het direct ook zo lastig te verdedigen maakt. Na 60 minuten werd de eindstand bereikt. Eerst werd een ietwat makkelijk gegeven vrije trap in de winkelhaak geschoten, daarna werd een combinatie door het midden genadeloos afgerond.