13 C
Deurne
zaterdag 12 oktober 2024
TOP-BANNER-ANIM-3-SEC
Home- VlierdenFanfare Wilhelmina stapt uit comfortzone met Vlierden Rocks; ‘Een keer iets totaal...

Fanfare Wilhelmina stapt uit comfortzone met Vlierden Rocks; ‘Een keer iets totaal anders’

Normaal zijn bij de optredens van Fanfare Wilhelmina uit Vlierden vooral de klanken van koperen blaasinstrumenten te horen, maar bij het concert op zaterdag 23 november wordt dat wel even anders. Ook voor de leden van de fanfare wordt het even wennen dat er tijdens Vlierden Rocks tevens zang en gitaren klinken.

“We wilden een keer uit onze comfort zone stappen en iets totaal anders neerzetten dan onze gebruikelijke fanfarestukken”, vertelt Rob van den Heuvel, voorzitter van Fanfare Wilhelmina Vlierden.

‘Groots spektakel’
Voor het evenement wordt MFA ’t Huis in Vlierden omgetoverd tot een waar rockpaleis en versterken een combo en een aantal zangers en zangeressen Fanfare Wilhelmina bij het optreden. Volgens Van den Heuvel zal stilzitten tijdens het concert lastig worden voor het publiek: “Het wordt echt een groots spektakel waarbij muziek, licht en geluid tot in de puntjes verzorgd zijn.”

Het repertoire bestaat deze keer niet uit klassieke werken en marsen, maar uit de beste rock hits van de afgelopen decennia, waarmee een avondvullend programma wordt gebracht.

‘Roadies’
Bij de entree en achter de schermen wordt de fanfare ondersteund door vrijwilligers van ’t VAT. De leden van die toneelvereniging zorgen ervoor dat bezoekers in stijl ontvangen worden en helpen als een soort ‘roadies’ om alles achter de coulissen en op het podium op rolletjes te laten verlopen.

Het muziekspektakel Vlierden Rocks vindt plaats op zaterdag 23 november om en begint om 20.00 uur in MFA ’t Huis in Vlierden. Tickets zijn voor 12,50 euro (exclusief servicekosten) verkrijgbaar via fanfare-vlierden.nl. Het evenement wordt mede mogelijk gemaakt door het Cultuurfonds en het VSBfonds.

Foto: Fanfare Wilhelmina

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen