11.8 C
Deurne
zaterdag 12 oktober 2024
TOP-BANNER-ANIM-3-SEC
Home- Deurne Trouwen voor ‘spek en bonen’ bij gemeentehuis Deurne zorgt voor aandoenlijke...

[VIDEO] Trouwen voor ‘spek en bonen’ bij gemeentehuis Deurne zorgt voor aandoenlijke en emotionele momenten

De open dag van het Huis voor de Samenleving in Deurne bracht zaterdag veel mensen op de been die een kijkje wilde nemen in het vernieuwde gemeentelijke onderkomen. Vooral het trouwen voor ‘spek en bonen’ bleek in trek en dat zorgde voor aandoenlijke, maar ook emotionele momenten. Veel van de ‘bruidsparen’ bestonden uit vriendjes en vriendinnetjes die elkaar het ja-woord gaven. Voor de 11-jarige Anouk Jacobs en haar vader was het ‘trouwen’ nog belangrijker, omdat Anouk ongeneeslijk ziek is.

Haar grootste wens was om met haar vader te ‘trouwen’ en daarom had ze hem een tijdje geleden onder de Eiffeltoren in Parijs ‘ten huwelijk’ gevraagd. Waar bij de andere ‘bruidsparen’ tijdens het trouwen voor ‘spek en bonen’ vreugde de overhand had, heerste er bij de ‘huwelijksvoltrekking’ van Anouk en Jan een dubbel gevoel en stonden veel van de aanwezigen met een brok in hun keel.

‘Ja ik wil!’
Alles was tot in de puntjes geregeld voor Anouk en vader Jan. Van een trouwauto die hen naar het gemeentehuis bracht tot een bruidstaart, de ringen en getuigen. Toen de trouwambtenaar de bekende vraag aan Anouk stelde, was haar antwoord meteen: ‘Ja ik wil!’ Na afloop van de trouwerij werden de twee buiten verrast met een erehaag door familie, vrienden en klasgenootjes van Anouk van de Gerardusschool.

Tekst gaat verder onder de video.

Het trouwen voor ‘spek en bonen’ was niet het enige dat er voor kinderen was te doen bij de open dag van het Huis voor de Samenleving. Binnen kon de jeugd bouwen en programmeren met LEGO en buiten op de Markt stond Voorleesbus Blikkie van de bibliotheek. Ook gaf de brandweer een spectaculaire demonstratie met metershoge vlammen en konden kinderen op de foto met Dikkie Dik of een echte politiemotor.

Burgemeester en wethouders
Volwassenen konden ondertussen het gemeentegebouw bezichtigen en een kijkje nemen bij de werkplekken en in de vergaderzalen. Daarnaast waren de organisaties aanwezig die in het Huis voor de Samenleving voortaan hun onderkomen hebben. Zo kon je in gesprek met bijvoorbeeld de wijkregisseurs van LEVgroep, de burgemeester en wethouders en diverse raadsleden. De stadsdichter vertelde aan de bezoekers over het verhaal van het raadhuis.

Lees ook: Leerlingen Gerardusschool zamelen met sponsorloop 10.367,48 euro in voor Prinses Máxima Centrum

Foto’s: Josanne van der Heijden

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen