12.1 C
Deurne
zondag 13 oktober 2024
TOP-BANNER-ANIM-3-SEC
Home- DeurneExplosie van klanken en kleuren tijdens dubbelconcert Muziekvereniging Excelsior

Explosie van klanken en kleuren tijdens dubbelconcert Muziekvereniging Excelsior

Met twee kleurrijke optredens vol dans, zang, toneel en entertainment hebben alle onderdelen van Muziekvereniging Excelsior uit de Zeilberg en verschillende gasten dit weekend laten zien wat ze in huis hebben. De avondvullende muzikale show ‘Exclusive Excelsior: Colors of music’ kon bij zowel de uitvoering op vrijdag- als zaterdagavond rekenen op een goed gevulde zaal in Cultuurcentrum Deurne en enthousiaste reacties van het publiek.

“Ze hebben het goed gedaan. Natuurlijk zijn er altijd een paar kleine dingetjes die je opvallen, maar die houden we onder de tafel en vertel ik nog wel tegen de club zelf”, zegt dirigent Adri Tempelaars van Excelsior na afloop met een lach.

Gasten
Aan hem was het tijdens de twee optredens om niet alleen de muzikale bijdragen van de eigen muziekvereniging in goede banen te leiden, maar ook die van een aantal gasten. De leden van Excelsior werden dit keer bijgestaan door Blending Vocals, de dansers van DISTRICT98, Vela Monte, Jos Wijnands en toneelvereniging de Klotlanders.

Hoewel Tempelaars met de leden van Muziekvereniging Excelsior wel wat gewend is, gaat het bij het Exclusive-concert wel om een hele grote groep. “Ik denk dat we wel met honderd man op het toneel staan als we er allemaal zijn. Dat is niet makkelijk, maar dat is gelukkig prima gelukt”, vertelt de dirigent.

Goed voorbereid
Het succes van de concerten zit hem volgens Tempelaars onder meer in het voorwerk, zodat ze als totale groep goed beslagen ten ijs komen en zonder zenuwen de show vlekkeloos kunnen brengen: “Een beetje gezonde spanning hoort er altijd bij natuurlijk, maar we zijn goed voorbereid deze show ingegaan. Het is echt een groot project. Dus voor deze show zijn we ongeveer een jaar bezig geweest met de voorbereiding. En daarvoor zit al een heel traject waarbij we hebben onderzocht wat we precies wilden gaan doen. Wat gaan we spelen, wie halen we erbij?”

Bij de omvangrijke voorstelling komen verschillende disciplines aan bod als zang, dans en toneel. Dat vergt veel oefening om het niet alleen individueel goed uit te voeren, maar ook om het samenspel soepel te laten verlopen. Dirigent Adri Tempelaars legt uit: “Met het eerste stuk repeteren zijn we een jaar geleden begonnen. We hebben één keer per week geoefend en in de laatste weken hebben we dat naar meerdere keren geïntensiveerd. Daarnaast oefenden de mensen ook nog thuis. Zeker omdat je met gasten zit, het combo dat erbij komt en de solisten en het koor die meedoen, moet je samen goed repeteren.”

‘Helikopter-view’
Naast de muzikanten zijn er rondom de productie nog een groot aantal mensen die achter de schermen veel werk hebben verricht voor ‘Exclusive Excelsior: Colors of music’. Bij een show van deze omvang is het volgens Tempelaars essentieel dat iemand de ‘helikopter-view’ over het geheel heeft: “We hebben gelukkig een regisseur die alle bijzaken voor ons goed in de gaten houdt. Dat betekent dat wij ons echt kunnen concentreren op onze taak.”

Met de twee optredens van dit weekend kan Muziekvereniging Excelsior naast de Exclusive-concerten van 2016, 2018 en 2022 nu ook die van dit jaar aan de lijst van hun succesvolle prestaties toevoegen.

Foto’s: Harold van der Burgt

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen