7.8 C
maandag 14 oktober 2024
TOP-BANNER-ANIM-3-SEC
Home- ZeilbergZSV houdt tegen Stiphout Vooruit punten verdiend in Zeilberg (2-0)

ZSV houdt tegen Stiphout Vooruit punten verdiend in Zeilberg (2-0)

Na enkele onnodige verliespartijen, wisten de geelzwarten van coach Ralf van den Heuvel deze zondag de wedstrijd wel winnend af te sluiten. Met twee doelpunten voor rust en een doelpuntloze tweede helft, waren de punten binnen: 2-0. Dat was uiteindelijk zeer verdiend, want ZSV was eigenlijk de hele wedstrijd, dus ook die met flinke tegenwind, de betere. Ook mag vermeld worden dat scheidsrechter Reijne een puike partij floot.

Wedstrijdverslag door Martien van Rijt

Al na zeven minuten heeft ZSV de 1-0 voorsprong op het scorebord staan. Luc Matheij liep goed door en nam de bal in de loop bekeken mee. Zijn afronding met een stiftje was het aanzien meer dan waard! Amper twee minuten later leek Stan van Helmond de tweede treffer te gaan maken, maar zijn kopbal verdween net langs de verkeerde kant van de paal. Er deden zich nog een aantal kleine mogelijkheden voor, maar het duurt toch nog een kwartier voordat de volgende grote kans viel te noteren.

Kopbal Van Helmond
Joost Verberne leek bij een aanval over rechts de bal aan een touwtje te hebben. Toen hij afspeelde op Davy Althuizen, schoot die de bal net voorlangs. Een minuut later was er dan toch de 2-0. Een voorzet van Tom Venner was op maat en Stan van Helmond kopte goed binnen! Na een half uur spel, zag Joost Verberne ver op eigen helft staand, Thijs Meulendijks de diepte opzoeken. Met een geweldige pass wist Verberne hem te bereiken, maar de afronding was niet voldoende voor een doelpunt.

De geelzwarten speelden gedreven en de voorsprong had groter kunnen zijn, maar het was genieten voor de aanhang. Een minuut of zeven voor rust kopte Ruud van der Vrande uit een hoekschop hard op goal, maar zijn inzet in van de lijn gehaald worden. Zo werd de rust met de 2-0 op het bord bereikt.

Fikse tegenwind
Na rust kreeg ZSV het met een fikse tegenwind te stellen. Toch was de eerste mogelijkheid voor de thuisploeg. In de 52ste minuut stuurde Davy Althuizen met een sublieme pass Stan van Helmond weg. Die zag zijn tweede doelpunt voorkomen worden door de doelman van Stiphout Vooruit. Zijn ploeg speelde wat meer de lange bal om zo van de rugwind te profiteren, maar de kansen bleven voor ZSV.

Ruim vijf minuten voor tijd, sleepte Remco Peggen de bal in het strafschopgebied goed mee, maar zijn inzet kon gestopt worden. Peggen was vijf minuten daarvoor Joost Verberne komen vervangen. Tom Venner maakte nog plaats voor Koen Janssen. Na wat extra tijd werd afgefloten, wat de volle buit voor ZSV betekende.