8.8 C
maandag 14 oktober 2024
TOP-BANNER-ANIM-3-SEC
Home- DeurneSV Deurne behaalt goede en verdiende overwinning bij EFC in Eersel (1-2)

SV Deurne behaalt goede en verdiende overwinning bij EFC in Eersel (1-2)

Een energiek en vol passie spelend Deurne zag deze instelling beloond met de eerste driepunter van deze competitie en versloeg met 1-2 EFC in eigen huis. En dan te bedenken, dat het in deze wedstrijd niet altijd mee zat voor de blauwwitten. Luuk Veeneman was terug van een schorsing, maar nu was Mark Louwers geschorst door zijn twee gele kaarten vorige week.

Trainer Frank Teeuwen koos zondag tegen het met twee spitsen spelende EFC voor een driemans laatste lijn met de gebroeders Veeneman en Thijs van der Heijden, die een dijk van een wedstrijd speelde. Dennis Groen en Joris van den Heuvel waren de controleurs op het middenveld, de flanken werden bezet door Stijn Boerenkamps en Rens Joosten. Voorin speelden Luuk Seijkens en Gert Swinkels kort achter diepe spits Stefan van der Werf.

Mooie dieptepass
De eerste helft was, behoudens een korte periode halverwege, voor SV Deurne en al in de achtste minuut was het raak. Een mooie dieptepass van Van der Heijden werd door Swinkels keurig voor de goal gelegd, Van der Werf maakte een overstapje en Joosten wist de bal te controleren en in het doel te schuiven 0-1. Nauwelijks een minuut later brak Van der Werf op rechts door, maar zijn voorzet was niet op maat. Kort daarna werd een door Groen ingebrachte vrije trap afgeslagen, de bal belandde bij Boerenkamps die de bal ineens nam, maar over schoot.

Het eerste gevaar van EFC kwam pas in de 15de minuut na een wat te zachte pass van Yuri Veeneman, maar ook hier werd de voorzet over het doel geschoten. Daarna was er een periode waarin EFC de bal had zonder echt gevaar te stichten. In minuut 26 kreeg Deurne een dot van een kans, nadat Boerenkamps een bal op het middenveld goed onderschepte, deze direct diep gaf op Van der Werf, die alleen op de keeper afging. In plaats van zelf te schieten wilde hij de bal afleggen op de vrij staande Swinkels, maar dit was door een van de verdedigers doorzien en met een fraaie sliding werkte hij de bal corner.

Pietlutterig
De scheidsrechter begon wat pietlutterig te fluiten, hetgeen zeker niet in het voordeel van Deurne was. Ook toen Swinkels in de 34ste minuut, na een vlotte combinatie door het midden, binnen de zestien werd gevloerd, legde hij tot verrassing van vriend en vijand de bal buiten het strafschopgebied. De vrije trap werd door Groen fraai in de linker kruising gekruld, maar de goalie van EFC redde knap. Voor rust was er nog een prima uitbraak via Van der Werf, deze keer over links, waarbij Van den Heuvel slim over de voorzet heen stapte, waarna de bal net buiten de zestien bij de vrijstaande Swinkels kwam, die helaas te onrustig was en met een schot naast het doel verzuimde een eigenlijk verdiende 0-2 op het scorebord te zetten.

In de tweede helft wisselde EFC een positie op het middenveld, waardoor er voor hen meer controle op de wedstrijd kwam. Echter tot meer dan een mooi afstandsschot, dat door Peter Strijbosch uit de hoek werd geranseld, leidde dit het eerste kwartier na rust niet. Na een counter van Deurne, die door Joosten niet goed werd uitgespeeld, was het diezelfde Joosten, die in de 63e minuut tegen een dubieuze penalty aanliep.

Penalty
Bij een verdedigende tackle op de rand van het strafschopgebied gaf de op drie meter staande scheidsrechter resoluut aan ‘doorspelen’. Toen de bal vervolgens alweer ruim op de helft van EFC was, besloot de grensrechter te vlaggen en riep de scheidsrechter bij zich. Na ongeveer een minuut overleg besloot deze alsnog een penalty aan EFC te geven. Gelukkig gaf hij Joosten geen 2e gele kaart, maar de penalty werd door Van Borrenbergen onberispelijk binnen geschoten 1-1.

Daarna nam SV Deurne het initiatief weer in handen en dat resulteerde in kansen. Eerst voor Swinkels na een mooie combinatie over de as van het veld, maar hij kreeg de bal in laatste instantie net niet lekker mee. Daarna was het Van der Werf, die vanaf rechts uit een onmogelijke hoek op goal schoot, waar een voorzet nu meer voor de hand lag. De keeper pareerde het harde schot.

Van der Werf
Vervolgens was het de moegestreden Joosten, die kort voor zijn vervanging door Joost Gerrits, met een perfecte diepe bal Van der Werf wist te bereiken, deze schudde een verdediger af, omspeelde de doelman en schoof beheerst de 1-2 binnen. Nauwelijks een minuut later was het Groen die een afgeslagen voorzet ineens volley nam, maar de bal daalde net iets te laat om onder de lat te verdwijnen. Weer vijf minuten later had Seijkens een fraaie actie in huis, die een mogelijkheid voor Swinkels tot gevolg had, zijn schot werd tot corner verwerkt, waarna Thijs Matheij voor hem in het veld kwam.

In de zeven minuten extra tijd was het nog even spannend, omdat EFC alle ballen diep in het strafschopgebied gooide, maar Deurne hield stand en ging met een verdiende overwinning van het veld. In de blessuretijd liepen Matheij een Luuk Veeneman nog tegen wat flauwe en onnodige gele kaarten aan en moest Boerenkamps met kramp naar de kant na een prima wedstrijd, waarin hij opnieuw veel strijd leverde.

In de stand heeft SV Deurne de laatste plaats nu verlaten en zit er tussen de nummer één en Deurne op de elfde plaats slechts drie punten verschil. Volgende week wacht de thuiswedstrijd tegen SV Laar, dat het als promovendus verrassend goed doet.