8.6 C
Deurne
maandag 14 oktober 2024
TOP-BANNER-ANIM-3-SEC
Home- DeurneWinnaars Griendtsveense wereldkampioenschappen Bokkenollen en Limonollen bekend

Winnaars Griendtsveense wereldkampioenschappen Bokkenollen en Limonollen bekend

Traditiegetrouw was Griendtsveen afgelopen zaterdag en zondag weer het toneel van de wereldkampioenschappen Bokkenollen en Limonollen. De wedstrijden worden elk jaar gehouden in het weekend volgend op de eerste maandag van oktober, wanneer het eerste bokbier wordt aangetapt in Herberg de Morgenstond.

Ook bij deze editie moesten de deelnemers weer een uitdagend parcours vol hindernissen afleggen. Voor de volwassenen betekende dat bij het WK Bokkenollen dat de teams met zich door en langs het kanaal moesten manoeuvreren met een dienblad voorzien van een flesje bokbier en vier met bokbier gevulde glazen. Het doel is om de route van ongeveer één kilometer in een zo kort mogelijk tijd af te leggen en zoveel mogelijk bier mee terug te nemen.

De Rappe Rupsen
Bij de mannen- en gemende teams eindigden De Rappe Rupsen op de eerste plaats, gevolgd door De Kleine Jongens die het WK Bokkenollen vorig jaar wonnen. De Turbo Slakken werden derde en Team Jan en Raemakers Racing eindigden op respectievelijk op de vierde en vijfde plaats.

Bij de damesteams werd het team van Baroef eerste, gevolgd door De 3T’s Triple Trouble Trio op de tweede plaats en Team Janke, Pouke en Jikke op de derde positie. De CrossFit ImForce Dames eindigden op de vierde plek en De Turbo Tijgers werden zaterdag vijfde.

WK Limonollen
Nadat de bierdampen van het Bokkenollen waren opgetrokken was het zondag tijd voor de jeugd bij het WK Limonollen. Hierbij wordt gelopen met een dienblad met daarop geen bokbier maar limonade. De wedstrijden bij het Limonollen zijn in vier leeftijdscategorieën ingedeeld, waarop de baan is aangepast.

In de categorie 2 tot en met 6 jaar werd de eerste plaats behaald door team De Voetballers. De tweede plek was voor De Zoete Rietpluimpjes en derde werden De konijntjes. Bij 7- tot en met 9-jarigen eindigde Team Barboefjes op de eerste plek, gevolgd door De Schreeuwende Parel Pinguïns op de tweede plaats en De Klasgenoten werden derde.

Team Rajo Racing
Joey van de Weijer en Raf Manders van Team Rajo Racing uit Vlierden werden eerste in de categorie 10 tot en met 13 jaar. In deze groep werden De Glitterbommetjes tweede en eindigden De Boerkes op de derde plaats. Bij de 13- tot en met 17-jarigen werd team De Dolle Dokussen eerste, gevolgd door #Championsforever op de tweede plek en de Freshies op plaats nummer drie.

Het WK Bokkenollen is in 1998 ontstaan uit een actie om de biljartvereniging TBK van financiële middelen te voorzien om hun 50-jarig jubileum te kunnen vieren. Het bleek een groot succes en in de loop van de jaren hebben ook andere verenigingen uit Griendtsveen zich erbij aangesloten. In 2001 is de tweede dag aan het evenement toegevoegd en ontstond de kindervariant; het WK Limonollen. In 2013 is er ook een damescompetitie toegevoegd voor teams bestaande uit drie dames.

Verbroederend
Het evenement is in het 26-jarig bestaan alsmaar verder ontwikkeld tot een steeds grotere sportieve en verbroederende gebeurtenis. “Door de jaren heen zijn de hindernissen spectaculairder geworden en bedenken we ieder jaar nieuwe hindernissen. Daarnaast hebben we hard gewerkt aan de professionalisering, beleving en de uitstraling”, aldus de organisatie.

De kampioenschappen worden jaarlijks mogelijk gemaakt door leden van de Griendtsveense verenigingen. Alle werkzaamheden worden door eigen mensen gerealiseerd, van horecamedewerker tot scheidsrechter tot opbouwer. Alle opbrengsten komen ten goede van deze verenigingen, waardoor ze hun activiteiten kunnen blijven organiseren.

Naast de financiële factor heeft het evenement volgens de organisatie ook een belangrijke sociale functie binnen de gemeenschap van Griendtsveen: “De vrijwilligers van jong tot oud werken samen om dit evenement te realiseren. Het brengt mensen in contact met elkaar en laat zien hoe ze samen sterk zijn.”

Foto: WK Bokkenollen

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen