15.8 C
Deurne
dinsdag 15 oktober 2024
TOP-BANNER-ANIM-3-SEC
Home- DeurneDeurnese Daisy zet zich in voor onderzoek naar stofwisselingsziekten bij kinderen

Deurnese Daisy zet zich in voor onderzoek naar stofwisselingsziekten bij kinderen

Iedere dag wordt in ons land een kind geboren met een metabole ziekte, ofwel stofwisselingsziekte. Bij sommigen komt dit vroeg aan het licht, maar bij de meesten pas laat waardoor deze kinderen ernstige schade oplopen. Bovendien is het gros van de 1.900 soorten onbehandelbaar. Daisy Willems trekt zich het lot van deze gezinnen aan en zamelt zondag geld in tijdens de Heaviest Mile.

Zo’n twee jaar geleden kreeg de Deurnese te horen dat haar zoontje Aaron aan een zeldzame metabole ziekte lijdt. De ziekte werd opgespoord met behulp van de hielprik. “Onze zoon heeft een vorm die behandelbaar is waardoor hij kans heeft op een normaal leven, maar ik hoor veel schrijnende verhalen van ouders wiens kind op jonge leeftijd overlijdt. Onder kinderen zijn metabole ziekten doodsoorzaak nummer één.”

Sinds Willems weet van de ernstige ziekte van haar kind doneert ze maandelijks aan Metakids. Deze goede doelenorganisatie zet zich in voor onderzoek naar metabole ziekten bij kinderen. Hun doel is om binnen tien jaar behandelingen te hebben voor zeker de helft van alle voorkomende soorten.

Organisaties slaan handen ineen
“Toen ik hoorde dat 3FM Serious Request dit jaar geld inzamelt voor Metakids, dacht ik meteen: ‘Dan wil ik ook iets doen’. Eerst wist ik niet wat, maar ik ging om tafel met Piet, de eigenaar van Imforce waar ik sport, en hij kwam met een idee. Zo is de actie ‘Heaviest Mile’ ontstaan.”

Zondag 20 oktober van 10.00 tot 12.00 uur is het zover. Dan nemen zo’n vijftig deelnemers deel aan deze sportieve uitdaging op de atletiekbaan van AV-LGD in Deurne. Zij gaan, onder leiding van trainers van Imforce, 400 meter lunges doen, 400 meter bear crawl, 400 meter burpees en 400 meter rennen. De kosten voor deelname gaan volledig naar Metakids.

Pittige uitdaging
“Het is behoorlijk pittig, maar je kunt de mile ook opdelen tussen twee of drie personen zodat je voldoende kunt rusten tussendoor. Ikzelf doe mee samen met een goeie vriend.” De teller staat inmiddels op 2.370 euro maar mensen kunnen zich nog inschrijven op heaviestmile@outlook.com.

“Ook als je niet wilt of kunt sporten, kun je bijdragen aan ons goede doel. Sommige mensen doen bijvoorbeeld een donatie of komen ons aanmoedigen. Iedereen is welkom zo lang we maar zo veel mogelijk geld ophalen voor onderzoek naar deze verschrikkelijke ziekten.”

Wie meer wil weten over de actie van Daisy Willems kan kijken op: npo3fm.nl.

Foto: Daisy Willems

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen