15.2 C
Deurne
zaterdag 19 oktober 2024
TOP-BANNER-ANIM-3-SEC
Home- DeurneLange file bij opening van vernieuwd tankstation aan Leembaan in Deurne

Lange file bij opening van vernieuwd tankstation aan Leembaan in Deurne

Wie vaker over de Liesselseweg of Leembaan rijdt, heeft het wellicht al gezien. Waar eerst alleen een Esso tankstation zat, is nu een complete servicestop ingericht. Je kunt er eten, drinken, de auto een wasbeurt geven, autobenodigdheden kopen en ook nog steeds tanken. Vrijdag was de officiële opening.

Dat er iets feestelijks aan de gang is, is al te zien op de aanrijdroute naar het station. De Toon Kortoomslaan en de Liesselseweg worden opgesierd door een reeks groen met gele ballonnen. Zodra je vanaf de Leembaan het terrein opkomt, staat er gelijk een file voor de nieuwe wasstraat waar voorheen Goossens automaterialen zat.

“Die staat er al sinds vanochtend zeven uur”, zegt operationeel manager Steven Vermaat van eigenaar Den Hartog. Dat heeft waarschijnlijk te maken met de flinke korting die klanten vandaag en zaterdag krijgen. Ook de acht wasboxen zijn bijna allemaal bezet. “Zo’n uitgebreide autowasgelegenheid bestond nog niet in Deurne”, vult Wichert Hein van Dijk, manager tankstations aan.

Effe snel wat eten
Wat ook nieuw is, zijn de veelzijdige eet- en drinkmogelijkheden onder de naam ‘Effe Lekker’. Je kan er terecht voor bijvoorbeeld een kop koffie van versgemalen bonen, een belegd broodje of een frietje kebab. Alles is ingericht op snelle service, zoals de naam doet vermoeden.

“We richten ons op alle Deurnenaren, de omliggende bedrijven en passanten”, zegt Van Dijk. Effe Lekker is nu ongeveer een maand open. Volgens Van Dijk weten verschillende vaste klanten hun weg al te vinden naar het vernieuwde tankstation. “Een mevrouw van negentig komt hier regelmatig koffiedrinken en sommige bedrijven bestellen hier elke vrijdagmiddag broodjes.”

Ook deze middag is het redelijk druk in de shop die dus eigenlijk veel meer is dan dat. Bestuurders van bedrijfsbusjes doen een bakkie aan het barretje. Ondertussen bestellen jongeren een snack aan de bestelzuil en haalt iemand zijn maaltijd op aan de kassa.

Nieuwste technieken
Ook buiten heerst volop bedrijvigheid. Er is veel ruimte om de wasboxen heen. Hier en daar stofzuigen mensen hun auto uit of ontdoen ze hem van de laatste restjes water met een trekker en een zeem. Ofschoon dat laatste niet per se nodig is, vertelt de manager. “We werken uitsluitend met osmose water. Dat laat geen vlekken achter.”

Zo zijn er nog meer nieuwigheden toegepast in de wasboxen en de wasstraat. Er staat bijvoorbeeld een hogere druk op het water dan normaal. Ondertussen houdt het bedrijf ook rekening met duurzaamheid. Op het dak staan tweehonderd zonnepanelen en er is een grote wadi die het regenwater opvangt in plaats van dat het het riool instroomt.

Effe Lekker is elke doordeweekse dag geopend van 6.00 tot 21.00 uur en op zaterdag van 7.00 tot 20.00 uur. Op zondag zijn alleen het tankstation en de wasboxen geopend.

Foto’s: Harold van de Burgt

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen