15.8 C
Deurne
zaterdag 19 oktober 2024
TOP-BANNER-ANIM-3-SEC
Home- DeurneJeugd kan zich uitleven bij vele activiteiten in Deurne tijdens herfstvakantie

Jeugd kan zich uitleven bij vele activiteiten in Deurne tijdens herfstvakantie

Voor kinderen die zich vervelen tijdens de herfstvakantie zijn er op verschillende locaties in Deurne activiteiten, uiteenlopend van een springkussenfestival tot tekenworkshops en van een zaalvoetbaltoernooi tot een speurtocht met Dolfje Weerwolfje.

In Sporthal De Peelhorst aan de Sint Jozefstraat 70 in Deurne kunnen kinderen maandag van 12.00 tot 16.00 uur terecht voor Kids Air Fun. In de hal worden door Leef! Deurne en Partyhome Verhuur en Entertainment twee hallen gevuld met springkussens, stormbanen en andere attracties en spellen, waarop de jeugd helemaal los kan gaan. De entree bij het springkussenfestival is gratis.

Striptekenen
Dinsdag kunnen kinderen van 8 tot 12 jaar in Bibliotheek Deurne van 13.30 tot 14.30 uur meedoen aan een workshop striptekenen. Hierbij kunnen de deelnemers een eigen stripverhaal maken onder begeleiding van een professionele striptekenaar. Hierbij krijgen ze allerlei tips en tricks van deze professional en leren ze het tekenen van personages en het ontwikkelen van spannende verhaallijnen. Aanmelden kan via de website van Bibliotheek Helmond-Peel.

Voor kinderen van 8 tot 12 jaar die gek zijn op tekenen, is er ook op woensdag een activiteit bij het Kinderatelier van Museum De Wieger. Samen met een tekendocent kunnen de deelnemers met allerlei opdrachten aan de slag, waarbij ze meer leren over de basis van tekenen. Er is een tekenles die duurt van 14.15 tot 15.15 uur en een sessie die van 15.45 tot 16.45 uur plaatsvindt. Meer informatie en mogelijkheid tot aanmelden vind je op leefdeurne.nl.

‘De vloer is lava’
Ook op woensdag wordt er in Sporthal de Microhal aan de Schutsboom in Deurne ‘de vloer is lava’ gespeeld. In de ochtend van 09.30 tot 10.30 uur kunnen kinderen uit groep 1 tot en met 3 er terecht en aansluitend is er een zaalvoetbaltoernooi van 11.00 tot 12.00 uur voor jeugd uit groep 4 tot en met 8. Aanmelden voor de activiteiten in de Microhal kan via leefdeurne.nl/activiteiten.

Voor de allerkleinsten vindt woensdag in Bibliotheek Deurne van 10.30 tot 11.30 uur ‘Oktover magie!’ plaats. Ouders, grootouders en medewerkers van de kinderopvang kunnen hierbij terecht met kinderen van 0 tot 4 jaar. Rond de leeftijd van 18 maanden wordt de eerste fantasie bij kinderen gebruikt. Naast de werkelijkheid, is er nu ineens een hele nieuwe magische wereld waar een kind helemaal in op kan gaan. Om die fantasie te prikkelen, wat goed is voor de denkontwikkeling, kunnen de kinderen bij deze activiteit kennismaken met echte feeën en tovenaars. Deelname is gratis en aanmelden kan via de website van Bibliotheek Helmond-Peel.

Dolfje Weerwolfje
Op vrijdag kunnen kinderen van 7 tot 10 jaar samen met Dolfje Weerwolfje van 10.00 tot 11.30 uur mee op speurtocht in de Deurnese bibliotheek. Hij is op zoek naar zilver dat er ergens verstopt ligt, maar durft niet meer naar binnen te gaan. Dolfje hoopt dat er kinderen zijn die hem willen helpen met speuren. Ook wordt er voorgelezen uit één van de Dolfje Weerwolfje-boeken. Als tip geeft Dolfje mee aan de kinderen om een zonnebril op te zetten als ze naar de bibliotheek komen. Aanmelden voor deze gratis activiteit kan via de website van Bibliotheek Helmond-Peel.

Foto: Harold van der Burgt

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen