18.2 C
Deurne
maandag 21 oktober 2024
TOP-BANNER-ANIM-3-SEC
Home- DeurneWoorden van Deurnenaren maken hun gevoelens zichtbaar langs gedichtenroute

Woorden van Deurnenaren maken hun gevoelens zichtbaar langs gedichtenroute

De zelfgemaakte gedichten van verschillende Deurnenaren krijgen vanaf eind november een plaatsje op bankjes in de hele gemeente Deurne. Tot 1 juli konden inwoners van Deurne en de kerkdorpen na een oproep van Marlon Tielemans gedichten insturen. Een jury heeft er enkele geselecteerd waarvan de tekst op een plaquette komt te staan en samen met een QR-code op de bankjes wordt geplaatst.

Voor de actie bleek grote interesse bij de inwoners van gemeente Deurne. Het leverde meer dan honderd inzendingen op met heel uiteenlopende onderwerpen. De ingezonden gedichten gaan over cultuur, natuur, maar bijvoorbeeld ook de Deurnese horeca.

Gevoelens
“Mensen schrijven bijvoorbeeld over nieuwe buren, de Nacht van Het Witte Doek en over een ijsje eten op de Markt. Veel gedichten beschrijven de gevoelens die Deurnenaren hebben over hoe het is om hier te wonen”, legt Marlon Tielemans uit.

De jury die de gedichten heeft uitgekozen die binnenkort op de bankjes zijn te lezen, bestaat uit een taalkundige, een gemeentevertegenwoordiger, een gedichtenschrijver en Tielemans. Bij de geselecteerde gedichten is ook goed gekeken naar welke plek het meest geschikt is voor een bepaalde tekst. “Een gedicht over Grard Sientje bijvoorbeeld komt in de buurt waar hij woonde. Een gedicht over de natuur in De Peel plaatsen we dichtbij het natuurgebied”, zegt Tielemans.

Website
De inzendingen die niet op de plaquettes verschijnen, zijn vanaf eind november te vinden op een speciale pagina op de website van VVV Deurne. Die pagina is ook via de QR-code te bereiken. Op deze manier zijn toch alle ingezonden gedichten van het project voor iedereen te lezen.

Op donderdag 27 november wordt het eerste gedicht onthuld door wethouder van Riny Rinsum tijdens een besloten bijeenkomst op het terrein van Het Rijtven in Deurne. Langs de gedichten op de bankjes in het veld zijn ook routes uitgezet op het fietsknooppuntennetwerk. Deze zijn vanaf 27 november te vinden op de website van VVV Deurne.

Foto: VVV Deurne

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen