16.7 C
Deurne
woensdag 23 oktober 2024
TOP-BANNER-ANIM-3-SEC
Home- DeurneTwee ‘nieuwe’ gezichten bij vaandelteam SV Deurne: Stijn Boerenkamps en Joost Gerrits

Twee ‘nieuwe’ gezichten bij vaandelteam SV Deurne: Stijn Boerenkamps en Joost Gerrits

Echt nieuw zijn zowel Stijn Boerenkamps als Joost Gerrits bij SV Deurne niet, want beide spelen al bij de blauwwitten vanaf de jeugdopleiding. Wel zijn de twee spelers sinds dit seizoen nieuw bij het vaandelteam van de blauwwitten en maken ze nu officieel deel uit van de selectie.

“Wij zijn trots op het feit dat Stijn en Joost doorgestroomd zijn naar de selectie. Opnieuw twee spelers die zich via de jeugdopleiding en ons O23-elftal doorontwikkeld hebben en zodoende deze mooie stap gezet hebben”, zegt de leiding van SV Deurne.

De voetbalcarrières van Boerenkamps en Gerrits kennen vele gelijkenissen. Beide spelers uit 2004 hebben jarenlang samengespeeld in de jeugdopleiding. Als 17-jarige speler maakten zij allebei hun debuut. Stijn in maart 2022 tegen Venlosche Boys, Joost in juni 2022 tegen Chevremont. De afgelopen seizoenen waren Stijn en Joost allebei de dragende krachten bij SV Deurne O23.

Boerenkamps heeft in de tweede helft van vorig seizoen al de nodige wedstrijden in het eerste elftal gespeeld. Als rechtsback stond hij direct zijn mannetje en sinds de zomer maakt Stijn officieel deel uit van de selectie. Met wekelijks een basisplaats is hij al bijna niet meer weg te denken uit het elftal.

Ook Gerrits heeft ondertussen de definitieve overstap naar het eerste elftal van SV Deurne gemaakt. Tijdens de oefen- en bekerwedstrijden maakte hij al indruk op het middenveld, maar afgelopen zondag heeft hij zich echt gepresenteerd aan het publiek. Mede door zijn doelpunt (2-1) tijdens zijn eerste basisplaats won het Deurnese vaandelteam in eigen huis met 3-1 tegen SV Laar.

Foto: SV Deurne/Josanne van der Heijden

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen