10.3 C
Deurne
woensdag 23 oktober 2024
TOP-BANNER-ANIM-3-SEC
Home- St. JozefparochieWeer geen overwinning voor SJVV in derby tegen Bavos (3-1)

Weer geen overwinning voor SJVV in derby tegen Bavos (3-1)

Het is SJVV opnieuw niet gelukt om de eerste overwinning van de competitie te boeken. In een wederom slordige wedstrijd waren de Bakelnaren op het kunstgras een maatje te groot: 3-1. Daarbij mag gezegd worden dat de lijst van afwezigen nog steeds groot is bij SJVV, waardoor de basis-elf vaak van samenstelling is gewisseld in het nog prille seizoen. Dat dit niet voor vastigheden zorgt, zal voor zichzelf spreken.

Wedstrijdverslag door Ron van der Werf

Toch begon de wedstrijd nog niet eens zo slecht voor SJVV. Vooral over de rechterkant werd de eerste speldenprikjes uitgedeeld, met een zeer bedrijvige Lars van Kuijlenburg en Stijn Kuijpers, die uiteindelijk nergens toe leidden. Bavos kreeg in de loop van de eerste helft steeds meer de overhand en halverwege werd het ook 1-0 door een knal van de zijkant van Jannes Vereijken. De thuisploeg had door dat SJVV zeer hoog speelde en zodoende achterin 1-op-1 kwam te lopen. Daar probeerde het van te profiteren met de razendsnelle Gideon van Esch en dat lukte aardig.

Slechts gele kaart
Waar het tot tweemaal toe net goed ging voor SJVV (die voor deze gelegenheid weer eens volledig in het wit waren gestoken), leek het de derde keer scheepsrecht te worden voor Bavos. Zij het niet dat dat Bart Kuunders in het strafschopgebied een duwfout beging. Een penalty voor Bavos, maar Kuunders mocht enorm van geluk spreken dat de scheidsrechter slechts een gele kaart toonde, daar het geen poging was de bal te spelen.

Nog belangrijker, de pingel werd dramatisch ingeschoten waardoor Bodhi van Selow maar weer eens zijn status van ‘penaltykiller’ waar kon maken. Het bleef 1-0 maar SJVV was gewaarschuwd. Het ging ook weer heel even beter en kreeg ook twee prima mogelijkheden: Casper Bax zag zijn inzet door de keeper naar de zijkant worden verwerkt en het bekeken afstandsschot van Stijn Kuijpers werd met een uiterste krachtsinspanning over het doel getikt.

Bakelse storm
Na die momenten pakte de gastheren de draad weer op en uit een korte corner werd te eenvoudig de 2-0 gemaakt: Mike Verschuuren nam de corner zelf, kreeg deze teruggekaatst en liep zo naar rand ‘16’ om de bal vervolgens in de korte hoek raak te schieten. En het werd voor rust zelfs nog erger toen balverlies aan de linkerkant van het veld genadeloos werd afgestraft door Jip Vereijken. Daarna ging de Bakelse storm liggen.

Na rust twee nieuwe gezichten bij SJVV: Wout Munsters verving Juul Goossens en Maarten Vaassen kwam in de ploeg voor Myron van de Heuvel. Daarnaast ging Arno Keunen wat verder achterin voetballen, waardoor er sprake was van meer controle. Bavos bleef echter de beste kansen hebben, maar op soms onbegrijpelijker wijze werden al die kansen om zeep geholpen. SJVV probeerde uit alle macht om snel op het scorebord te komen, maar het duurde nog tot de 75ste minuut voordat die treffer ook op het bord stond.

Spectaculaire omhaal
Bart Kuunders dekte sterk door op het middenveld en wist ineens de geheel vrij staande Munsters te vinden. Met een sprint van 40 meter liet hij iedereen de hielen zien en de bal daarna onder uitkomende doelman te schuiven. Opeens was er weer hoop in het (rood-)witte kamp en met een spectaculaire omhaal bracht Stijn Kuijpers de spanning nog bijna echt terug in de wedstrijd, maar zijn poging werd uit de bovenhoek geranseld. Verder dan dat kwam SJVV niet meer en Bavos won verdiend op eigen sportpark.

Door de nederlaag zakte SJVV naar plek 10 in klassement. Een plek waar het absoluut niet thuishoort, maar gezien het in de hoek zit waar de klappen vallen én de zwaarte van deze vijfde klasse wel een feit.