17 C
Deurne
zondag 27 oktober 2024
TOP-BANNER-ANIM-3-SEC
Home- Vlierden Laatste open dag in beeldenparadijs van kunstenaar Joep Coppens in Vlierden

[VIDEO] Laatste open dag in beeldenparadijs van kunstenaar Joep Coppens in Vlierden

Vier weekenden lang in de maand oktober hield de familie van de in maart overleden kunstenaar Joep Coppens open dagen in het huis, de ateliers, expositieruimte en beeldentuin in Vlierden. Deze zondag is het de laatste mogelijkheid om een kijkje te nemen in wat de beeldhouwer en zijn vrouw Els altijd hun aards paradijs noemden.

Bezoekers kunnen er een groot aantal beelden bekijken van de in totaal 1300 sculpturen die Coppens in zijn leven maakte. Ook zijn er verschillende kunstwerken te koop. “Omdat ik binnenkort ga verhuizen leek het mij en de kinderen mooi om iedereen de gelegenheid te geven om de beelden van Joep nog een keer te bezichtigen op en rondom de plek waar hij ze heeft gemaakt”, vertelt Els Coppens.

Het kunstenaarsechtpaar woonde sinds 1971 in Huize Molenrijn, bij de molen Johanna-Elisabeth in Vlierden. Joep vervaardigde daar eerst beelden uit brons en later van hout. Els maakte er onder meer schilderijen en geborduurde poppen. “Vrijwel alle beelden kan ik meenemen naar mijn nieuwe adres in Deurne. Alleen voor de beelden die in de tuin staan, zoeken we eigenlijk een andere oplossing. Het zou mooi zijn als die in de gemeente Deurne ergens een plekje kunnen krijgen, bijvoorbeeld in de tuin bij De Wieger”, zegt Els Coppens.

Geïnteresseerden kunnen deze zondag nog tot 16.00 uur terecht bij de Molenhuisweg 4 in Vlierden voor de laatste open dag als eerbetoon aan beeldhouwer Joep Coppens.

Bekijk hieronder een videoreportage over de eerste open dag begin deze maand.

Foto: Joep Coppens

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen