17 C
Deurne
zondag 27 oktober 2024
TOP-BANNER-ANIM-3-SEC
Home- DeurneDrumfanfare Peelland houdt kledinginzameling; ‘Hopen op een zo hoog mogelijke opbrengst’

Drumfanfare Peelland houdt kledinginzameling; ‘Hopen op een zo hoog mogelijke opbrengst’

De leden van Drumfanfare Peelland zamelen zaterdag 9 november weer kleding, schoenen en textiel in, waarvan de opbrengst ten goede komt aan de dagelijkse activiteiten en opleidingen van de muziekvereniging. Inwoners van Deurne en Liessel in de postcodegebieden 5751, 5752, 5753, 5754 en 5757 kunnen die dag spullen aan de straat zetten voor de kledinginzameling. Die worden dan opgehaald door vrijwilligers van Drumfanfare Peelland.

De ingezamelde spullen worden verkocht aan een opkoper die zorgt dat de kleding, dekens en lakens een goede nieuwe bestemming krijgen. “Hij heeft contacten in het buitenland die de verzamelde materialen naar derdewereldlanden brengen, waar de behoefte hieraan enorm groot is”, vertelt Piet van den Broek van de drumfanfare. “Je steunt er dus niet alleen ons mee, maar ook mensen in arme landen die de spullen heel hard nodig hebben. Bovendien is het goed voor ons milieu dat spullen worden hergebruikt.”

Geen afval
Drumfanfare Peelland organiseert de textielinzameling al meer dan 25 jaar. De ophaalactie vindt twee keer per jaar plaats. “We hebben geen streefbedrag dat we willen ophalen. We hopen natuurlijk wel op een zo hoog mogelijke opbrengst”, aldus Van den Broek. Hij voegt toe dat de aangeboden materialen nog wel herbruikbaar moeten zijn en geen afval: “Naast kleding en schoenen zijn ook ander soorten textiel welkom, alleen geen knuffels, dekbedden of kussens.”

Zaterdag 9 november kunnen inwoners van de bebouwde kom van Deurne en Liessel vanaf 09.30 uur kledingzakken aan de weg te zetten. Mensen die buiten de bebouwde kom van Deurne of Liessel wonen, kunnen bellen of appen naar 06-30787334 om de aangeboden spullen thuis op te laten halen. Ook is het mogelijk om op afspraak kleding aan te bieden op een andere datum.

Frater Francino
Drumfanfare Peelland is ontstaan op 2 maart 2000 door de samenvoeging van Drumfanfare Deurne en De Wilberttamboers. Van dat laatste muziekgezelschap gaat de geschiedenis terug naar 1961, toen het als een schooldrumband werd opgericht door frater Francino van Hoof van de Tiburgse fraters.

Het eerste optreden als Drumfanfare Peelland was op Koninginnedag in het jaar 2000 op de Markt in Deurne. Het muziekkorps had vanaf het begin diverse succesvolle optredens, met als hoogtepunt het Nederlands kampioenschap in de middenklasse in 2004.

Ahoy
Een andere mijlpaal was de eerste indoortaptoe in 2006. In de Zandboshal van het voormalige Nederlands Hippisch Centrum aan de Bruggenseweg traden onder leiding van Drumfanfare Peelland ruim 275 muzikanten op. Een evenement waar meer dan 1.500 bezoekers op afkwamen. Op dezelfde locatie hield de drumfanfare in 2008 voor de tweede keer Taptoe Deurne. In september van hetzelfde jaar speelde Drumfanfare Peelland zelfs in Ahoy in het voorprogramma van de Taptoe Rotterdam.

De drumfanfare doet ook regelmatig mee aan evenementen dichterbij huis tijdens bijvoorbeeld de Avondvierdaagse in Deurne. Daarnaast organiseert de vereniging zelf ook een muzikale uitwisseling met een muziekgezelschap uit Duitsland waar al meer dan 40 jaar een vriendschapsband bestaat. “Al dit soort zaken kosten geld, vandaar de fondsenwerving met de kledinginzameling. De opbrengst komt binnen Drumfanfare Peelland ook ten goede aan de opleiding. Nieuwe leden kunnen daardoor tegen een gereduceerd tarief muziekonderwijs volgen. De drumband legt het verschil in opleidingskosten bij”, legt Van den Broek uit.

Foto: Drumfanfare Peelland

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen