Gregorys van Seggelen Cueva is sinds 1 april de nieuwe eigenaar van Het Ankertje in Deurne. Veel veranderingen wil hij niet doorvoeren in zijn rol als uitbater van het bruin café. Toen de ondernemer voor het eerst het pand betrad, was het liefde op het eerste gezicht: “Ik zocht al langer naar een dergelijk horecapand dat ter overname werd aangeboden. Bij binnenkomst in deze Deurnese kroeg voelde het alsof ik in een warm bad belandde.”
Sinds vorige maand staat hij als nieuwe eigenaar aan het roer van Het Ankertje. Niet dat vaste stamgasten daar meteen iets van merken, want Van Seggelen Cueva borduurt voort op de weg die zijn voorgangers hebben uitgestippeld. Dat werkt, weet hij ondertussen: “Het Ankertje is nog steeds de huiskamer van Deurne. De stamgasten van weleer blijven komen en de bezoekersaantallen zijn onveranderd gebleven.”
De kracht van Het Ankertje is volgens de nieuwe eigenaar dat het een echt bruin café is. Een horecagelegenheid die met uitsterven bedreigd lijkt: “Er zijn niet veel bruine cafés meer en dat is jammer. Wat me zo aanspreekt aan deze plek is dat je er altijd een goed gesprek kunt voeren. Toen ik hier voor het eerst binnenkwam, werd ik direct hartelijk ontvangen door de eigenaren en de stamgasten. Het voelde meteen goed.”
Succesformule
De open sfeer en warme ontvangst zorgden ervoor dat Van Seggelen Cueva zijn zoektocht naar een bruin café kon staken. Hij had precies gevonden waar hij naar zocht: “Toen ik hoorde dat deze kroeg te koop stond, kon ik mijn geluk niet op. Dus ik hapte meteen toe.”
Er worden geen grote aanpassingen gedaan aan de succesformule, maar Van Seggelen Cueva brengt wel een aantal kleine veranderingen aan, zoals thema-avonden: “Eén keer in de maand staat er een bepaald thema centraal. Denk bijvoorbeeld aan de film ‘Grease’. We draaien muziek uit die populaire musical, zodat iedereen gezellig kan meezingen.”
Lunch- en dinerkaart
Zuid-Amerika is een thema dat je vaker terug gaat zien in Het Ankertje, want daar liggen de roots van Van Seggelen Cueva: “Die invloeden proef je op meerdere manieren terug. Dat proeven mag je letterlijk nemen, want we serveren ook Zuid-Amerikaans eten. Verwacht veel rijst, kip en vis. Het eten wordt niet pittig, omdat we zoveel mogelijk mensen willen aanspreken. Voorheen kon je geen eten bestellen in het café, maar daar gaan we met onze lunch- en dinerkaart verandering in brengen.”
Het Ankertje moet volgens de ondernemer een ontmoetingsplek voor alle Deurnenaren worden. Naast de stamgasten hoopt Van Seggelen Cueva ook nieuwe bezoekers binnen te krijgen: “In de weekenden hoop ik jongeren aan te trekken. De thema-avonden passen daar goed bij en ook artiesten op laten treden moet daartoe leiden. De stamgasten hoeven overigens niets te vrezen, want er verandert verder niets. Zo blijven de biljart- en dartclubs hier gewoon komen.”
Dansen
Onlangs hield de kersverse uitbater een openingsfeest waar een Zuid-Amerikaanse artiest optrad. Dat optreden smaakte volgens hem duidelijk naar meer: “Bezoekers konden het wel waarderen. In de toekomst wil ik ook salsa-avonden organiseren. Ik barst van de ideeën.”
Wat Van Seggelen Cueva in elk geval wil bereiken, is Deurne aan het dansen te krijgen. Dat doet hij om te beginnen op zaterdag 31 mei met de ‘Grease Night’: “Dan nemen we je mee terug naar de jaren 50. Dus trek je leren jasje aan, zet je vetkuif recht en swing mee op de grootste Grease-hits.”
Tijdens de avond draait een dj de muziek en kunnen bezoekers ook zelf zingen bij een karaoke. Daarnaast worden er speciale cocktails en Amerikaanse snacks geserveerd. De ‘Grease Night’ begint om 20.00 uur.
Foto’s: Het Ankertje