20.3 C
Deurne
zondag 25 mei 2025
TOP-BANNER-ANIM-3-SEC
Home- DeurneDeurnese organisaties halen opgelucht adem; wijkhuis D’n Houten Hoek blijft open

Deurnese organisaties halen opgelucht adem; wijkhuis D’n Houten Hoek blijft open

Voor stichtingen, verenigingen en andere clubs die gebruikmaken van wijkhuis D’n Houten Hoek kwam het nieuws dat de voorziening zou gaan sluiten begin april als een donderslag bij heldere hemel. Een kleine twee maanden later kunnen alle gebruikers van het Deurnese buurtcentrum opgelucht ademhalen. Ze hoeven niet op zoek naar een andere locatie, want het pand blijft open. De gemeente heeft in een gesprek met onder meer Wijkraad Deurne-West en Werkgroep Wijkhuis Houtenhoek toegezegd dat de voorzienig in de buurt moet blijven bestaan.

“We zijn voor nu heel positief over het overleg dat we afgelopen donderdag hebben gehad met wethouder Tom Oomen”, zegt Diane Hurkmans van de wijkraad. “Mede door de motie van Transparant Deurne, OGD, 50PLUS en DeurneNU is er ook bij de wethouder het besef van de noodzaak van een wijkcentrum in de Houten Hoek.”

Vertrouwde plek
Voor de verschillende clubs die hun thuis hebben in het pand is het goed nieuws dat ze kunnen blijven zitten op hun vertrouwde plek. In wijkgebouw komen ruim tien organisaties regelmatig samen, waaronder Contactkoor De Stem van ons geheugen, de wandelgroep van de AV-LGD, ZijActief, Biljartclub D’n Houten Hoek, Belangenvereniging voor gehandicapten Peelland, stichting Kinderspel Houten hoek en Schaakvereniging Deurne. Ook komen er groepen en clubs bij elkaar om te rikken, jokeren, kienen, schilderen en tekenen.

Begin april kregen al die gebruikers te horen dat ze vanaf juli op straat stonden en ze zo snel mogelijk hun spullen uit het wijkcentrum weg moesten halen. Dat is nu niet meer nodig. “Ook na de zomervakantie kunnen de organisaties gewoon terecht in het gebouw”, vertelt Hurkmans. “Er staat al een voltallig bestuur klaar om de taken over te nemen. De leden hiervan gaan de komende tijd de koppen bij elkaar steken en komen vervolgens met een plan van aanpak.

Achterstallig onderhoud
Dat wordt voor het nieuwe bestuur nog wel een behoorlijke uitdaging. “Er moet goed worden geïnventariseerd hoe het staat met bijvoorbeeld de huidige financiële situatie, maar ook het pand zelf is een punt van aandacht”, zegt Hurkmans. Het wijkcentrum is gevestigd in een oud gebouw en er is sprake van achterstallig onderhoud. “Er zullen in de toekomst investeringen moeten worden gedaan wat betreft verduurzaming en toekomstbestendigheid. Gelukkig hebben we nu duidelijk van de wethouder te horen gekregen dat ook het standpunt van de gemeente is dat er in elke wijk een voorziening als deze moet zijn.”

Hoe die er precies uit gaat zien in de komende tijd is volgens Hurkmans van latere zorg: “We hebben nu als wijkraad de eerste aanzet gegeven om het wijkcentrum te behouden. Het is aan het nieuwe bestuur om verder vorm te geven aan hoe het voortbestaan van het pand en de functie voor de gemeenschap kan worden gewaarborgd. Wij als wijkraad blijven wel op de achtergrond betrokken bij het hele proces. Daarnaast heeft ook de gemeente hierbij als eigenaar van het gebouw natuurlijk een belangrijke rol.”

Foto: Google Streetview

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen