‘Het Dorp’ van Wim Sonneveld heeft opnieuw de eerste plaats van de Evergreen Top 1000 behaald. Het lied over Deurne, waarin ook het ‘Tuinpad van mijn vader’ wordt bezongen, belandde in de hitlijst voor de twaalfde keer op de hoogste positie.
De tekst van ‘Het Dorp’ werd onder het pseudoniem Hugo Verhage, geschreven in 1965 door Friso Wiegersma, de partner van Sonneveld. De woorden schreef hij op basis van het bestaande lied ‘La montagne’ van Jean Ferrat. De tekst wordt door Wim Sonneveld nostalgisch gezongen over ‘zijn dorp’ bij het weerzien van het door de vooruitgang gehavende Deurne. Het nummer werd driemaal op single uitgebracht, waarvan de laatste keer in mei 1974, vlak na de dood van de cabaretier.
De bekende regel uit het lied over het ‘Tuinpad van mijn vader’ verwijst naar het pad naast het ouderlijk huis van Wiegersma. Het pand aan de Oude Liesselseweg 29 in Deurne biedt tegenwoordig onderkomen aan Museum De Wieger. Het pad kreeg op 14 oktober 2008 de officiële naam ‘Het tuinpad van mijn vader’. Het straatnaambord werd onthuld door Wiegersma’s echtgenoot acteur Hans van der Woude, Wiegersma’s jongste broer Sjoerd Wiegersma en de toenmalige Deurnese wethouder Nicole Lemlijn.
Verswinkel BOP uit Liessel verzorgt komende woensdag een diner voor alleenstaande ouderen. Het etentje is een samenwerking met Zorgeloze Dagbesteding de Lindehoeve en organisaties die aan het kwaliteitslabel ‘Producten uit het Land van de Peel’ zijn verbonden.
De 24 gasten worden deze avond bediend door jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt. Het doel van het initiatief is om mensen met elkaar te verbinden, stelt winkeleigenaar Ruud Rooijakkers: “Dit is waar een kleine gemeenschap groot in kan zijn.”
Ontmoetingsplaats
Voor Rooijakkers en mede-eigenaar Willy Bankers is het belangrijk om een sociale rol te vervullen met hun zaak. “We zijn een echte dorpswinkel en daar zijn we trots op, omdat we een uitstervend ras lijken te zijn”, zegt Rooijakkers. “Steeds meer dorpswinkels verdwijnen en dat is ontzettend jammer. Zulke zaken dienen namelijk als sociale ontmoetingsplaats. Juist in deze tijd van polarisering zijn deze plekken zo hard nodig.”
De Liesselse verswinkel wil graag mensen bij elkaar te brengen en dat lukt al goed. “We hebben zeker bestaansrecht en veel dorpsbewoners komen hierheen om boodschappen te doen. Uiteraard zijn we blij met alle klandizie. Om mensen te bedanken en iets voor de gemeenschap terug te doen, organiseren we nu dit diner”, verduidelijkt de eigenaar.
Heus restaurant
Met de winterperiode in aantocht is het volgens de winkeleigenaar belangrijk om kwetsbare doelgroepen te bereiken. “Of er veel alleenstaande senioren in Liessel wonen? We hebben er geen meting op losgelaten, maar we denken wel dat er veel mensen zijn die behoefte hebben aan een gezellige avond”, stelt Rooijakkers.
Die moet woensdag plaatsvinden midden in de verswinkel zelf. De zaak wordt voor de gelegenheid omgetoverd tot een heus restaurant, waarin de 24 ouderen een vorkje kunnen komen prikken. “Toen we dit evenement organiseerden, wisten we niet wat we konden verwachten qua aanmeldingen. We hebben flyers in de zaak gelegd en een online oproep geplaatst. We zaten binnen drie uur vol. Dat hadden we niet verwacht”, vertelt een trotse winkeleigenaar.
Polarisering
Jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt die zijn verbonden aan Zorgeloze Dagbesteding de Lindehoeve serveren het eten uit en ontvangen de gasten. Deze organisatie biedt kleinschalige dagbesteding aan mensen met een (licht) verstandelijke beperking en mensen met psychische problematiek of die probleemgedrag vertonen.
“We willen heel verschillende mensen samenbrengen en daar is dit een mooi voorbeeld van. We zetten ouderen en jongeren bij elkaar. In een maatschappij waar polarisering en egoïsme vaak op de voorgrond staan, willen we laten zien dat het ook anders kan”, legt de eigenaar uit.
Tot in de puntjes verzorgd
De gasten worden echt in de watten gelegd. Naast een maaltijd vol verse producten uit het Land van de Peel, krijgen ze ook een muzikale omlijsting tijdens het eten. Twee troubadours verzorgen de muziek. Ook schuiven deze avond twee prominenten aan in de vorm van wethouder Helm Verhees en wethouder Riny van Rinsum van de gemeente Deurne. “We hebben ook nog een speciale gast uitgenodigd waarvan we de identiteit nog even geheim willen houden”, zegt Rooijakkers.
Dat de avond tot in de puntjes verzorgd is, blijkt wel uit de afsluitende woorden van de winkeleigenaar: “Als het nodig mocht zijn, brengen we de gasten zonder vervoer gewoon netjes naar huis toe.”
De gemeenten Deurne, Asten, Gemert-Bakel, Laarbeek en Someren gaan samen in de Gemeenschappelijke Regeling Peelgemeenten aan de slag met een nieuw beleid rondom huishoudelijke ondersteuning. Dit doen zij via ‘De Nieuwe Route’, een vernieuwde aanpak van beleidsvorming, waarbij inwoners en betrokkenen meebeslissen.
De vijf samenwerkende gemeenten staan voor een aantal uitdagingen op het gebied van huishoudelijke ondersteuning. Door personeelstekort en toenemende vergrijzing komt de kwaliteit en uitvoering van deze werkzaamheden namelijk onder druk te staan.
Zelfstandig blijven wonen
Volgens de WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning) moeten gemeenten inwoners hulp bieden om zo lang mogelijk zelfstandig te blijven wonen. Het kan gaan om bijvoorbeeld huishoudelijke hulp of ondersteuning bij de persoonlijke verzorging. Om de toenemende vraag in goede banen te leiden, wordt het beleid op dit gebied de komende tijd vernieuwd.
Inwoners van de gemeenten en andere betrokkenen kunnen zelf ideeën, wensen en ervaringen inbrengen om het nieuwe beleid vorm te geven. In deze interactieve manier van beleid vormen, worden betrokkenen aangemoedigd om hun stem te laten horen. Aan de hand van vooraf gestelde kaders en met inbreng van de inwoners zal uiteindelijk het nieuwe beleidsplan worden opgesteld.
Aanmelden
Mensen die mee willen denken over het toekomstige beleid kunnen zich hiervoor online aanmelden, dit kan via deze link. Na aanmelding zal een verplicht voorbereidend gesprek volgen met de procesbegeleiders. Vervolgens wordt er op zaterdag 8 maart 2025 een plandag gehouden waarbij gezamenlijk ideeën, behoeften en ervaringen worden besproken.
Boerenbruidspaar van de Sint Jozefparochie is bekend. De commissie Boerebrulluft meldt dat de eer dit keer gaat naar Frank en Femke Koppes. Op carnavalsmaandag worden de twee in de onecht met elkaar verbonden.
Tieske Tussegas en Hanna Hàffel, in het dagelijks leven bekend als Frank en Femke Koppes, wonen op het Heieind in de Sint Jozefparochie. Frank is 45 jaar en zelfstandig werkzaam als monteur. De 44-jarige Femke is bestuurslid en leidinggevende bij stichting Instuif ’t Hofke. Het stel heeft vier kinderen.
In hun vrije tijd zijn de aanstaande bruid en bruidegom natuurlijk fanatieke carnavalsvierders. De vader van Frank, Marinus, mocht in 1996 al de titel Boerenbruidegom dragen. Hij was destijds de vierde bruidegom sinds het tot stand komen van de traditie en hij stond bekend onder de naam Muriën Moes(t).
De boerenbruiloft in het Heikneuterrijk vindt plaats op maandag 3 maart vanaf 12.30 uur in gemeenschapshuis Hofke van Marijke aan de Rembrandt van Rijnstraat 5 in Deurne.
Maanden hebben ze geoefend en vrijdagavond was het dan eindelijk zover voor de deelnemers van Talent in de Tent. In de feesttent van ZSV op Sportpark de Kranenmortel in de Zeilberg mochten zij tegenover 1.700 bezoekers hun zangtalent laten horen. Bart Munsters en Henriëtte van Enckevort uit de Zeilberg maakten de meeste indruk op de jury en het publiek en werden winnaar van Talent in de Tent.
Het winnende duo liet onder andere met hun uitvoering van het nummer ‘Proud Mary’ horen dat de twee ondertussen goed op elkaar ingespeeld zijn. “Onze stemmen passen heel goed bij elkaar. Ik ben een alt en Bart heeft een heel zware diepe basstem. We vullen elkaar mooi aan”, vertellen Bart en Henriëtte.
Hoogtepunt
Naast de winnaars uit de Zeilberg traden nog zes andere acts op, waarvan de leden ook ruim zes maanden zanglessen volgden en veel moesten repeteren. Alle voorbereidingen die zowel de deelnemers als de organisatie van ZSV hadden getroffen, kwamen vrijdagavond tot een hoogtepunt bij het begin van het jubileumweekend in verband met het 70-jarig bestaan van de voetbalclub.
Op een groot podium en voor een indrukwekkend decor dat niet onderdoet voor dat van een talentenwedstrijd op de nationale tv, traden de lokale artiesten één voor één op. Ook achter de schermen werden de zangtalenten behandeld als echte muziekbekendheden. Voorafgaand werden ze allemaal in het nieuw gestoken bij Meeuwis Mode in Meijel. Ook tijdens de avond van de optredens konden de zangtalenten even op adem komen in een speciale ‘green-room’, die net buiten de feesttent stond opgesteld.
Tekst gaat verder onder de video.
Hecht duo
Hoewel Bart en Henriëtte bij hun performance tijdens Talent in de Tent elkaar goed aanvoelden, kenden de twee elkaar voor deelname aan de zangwedstrijd nog niet. In korte tijd kregen ze het voor elkaar om zich tot een hecht muzikaal duo te ontwikkelen en mogen ze als winnaar van Talent in de Tent zaterdagavond nog een keer optreden in de feesttent. Dan vindt Super Saturday plaats op de tweede dag van het ZSV-jubileum en staan Bart en Henriëtte tussen de ruim 35 lokaal en nationaal bekende artiesten die optreden.
Op zaterdagavond betreden naast de twee winnende Zeilbergers ook artiesten het podium als Jan Witlox, Lampegastuh, Ferry de Lits, DJ BoozyWoozy & Klubbheads, Helemaal Hollands, Vieze Jack en A-Fever. De muziekacts wisselen elkaar in sneltreinvaart af en lopen qua muziekstijlen uiteen van Nederlandstalig tot dance en van carnavalsmuziek tot top 40-muziek.
ZSV Top 70 op DMG Radio
Het jubileumweekend wordt afgesloten op zondag met een besloten dag vol activiteiten voor de leden van ZSV en anderen die op één of andere manier verbonden zijn met de club. Er wordt begonnen om 12.00 uur met een gezamenlijke twee uur durende brunch en tegelijkertijd start zowel in de feesttent als op DMG Radio de ZSV Top 70. Deze hitlijst is afgelopen weken samengesteld door de leden en fans van ZSV en wordt live uitgezonden vanuit de mobiele radiostudio van DMG die in de tent staat opgesteld.
Naast de zeventig favoriete liedjes van de club kunnen de bezoekers in de tent en radioluisteraars ook een aantal interviews verwachten met leden van ZSV. Hierin wordt teruggeblikt op de historie van de vereniging, maar ook wordt gekeken naar de toekomst van ZSV. Daarnaast zorgt illusionist Leo Smetsers voor vermaak in de feesttent. De presentatie van de dag is in handen van Maddy Janssen, bekend van PSV TV en Ziggo Sport.
Bij de herdenking van de bevrijding van Helenaveen is donderdag een monument onthuld in de vorm van de resten van een zogenoemde aspergeversperring. Dit soort obstakels werd in de Tweede Wereldoorlog gebruikt om de opmars van de Duitsers tegen te gaan. Wethouder Helm Verhees onthulde het herdenkingsteken samen met onder meer kunsternaar Dirk Verberne, die de aspergeversperring heeft gerestaureerd.
Het monument dat staat langs het fietspad van de Oude Peelstraat, vlakbij bij de Hoge Brug, is bedoeld om de herinnering aan de verschrikkingen van de oorlog en de dankbaarheid voor de bevrijding levend houden. “Dirk Verberne heeft deze versperring gerestaureerd en gecompleteerd met twee stalen balken volgens de originele tekeningen”, vertelt Jan van Woezik van werkgroep ‘Helenaveen van Toen’.
De bevrijding voor de inwoners van Helenaveen kwam 80 jaar geleden veel later dan voor andere delen van de gemeente Deurne. Die vond pas plaats op 21 november, toen een aantal jonge Schotten van het 9de bataljon Cameronians het dorp bevrijdden. Tien van de soldaten kwamen daarbij om het leven. “Zij vochten voor een dorp dat zij niet kenden, voor mensen die zij nooit hadden ontmoet. Hun offer is onmetelijk en hun namen mogen we nooit vergeten”, zegt Van Woezik.
Omdat de omgekomen Schotse soldaten zijn begraven op de Engelse erebegraafplaats in Mierlo vond een gedeelte van de herdenking daar plaats. Bij terugkomst in Helenaveen werd het monument onthuld en werd door de aanwezigen in Dorpscentrum De Gouden Helm gezamenlijk gekeken naar de film van Rob Smit over de bevrijding van Helenaveen.
Meerdere inwoners van Deurne en Vlierden zijn de afgelopen weken benaderd door nepagenten. De oplichters nemen eerst telefonisch contact op met de beoogde slachtoffers en vertellen dat er veel inbraken in de buurt hebben plaatsgevonden of dat er een ander incident is gebeurd. Daarna vragen ze naar dure spullen, geld of bankpassen en bieden ze aan om deze zogenaamd veilig te bewaren.
Woensdagavond rond 19.15 uur heeft iemand die zich voordeed als politieagent gebeld met een inwoner van Deurne. Die vertrouwde het zaakje niet en heeft daarom het gesprek beëindigd. “Hij belde met een anoniem nummer op onze vaste lijn en beweerde van de politie te zijn”, vertelt de man die werd benaderd door de nepagent. “Er zou een incident hebben plaatsgevonden in de straat en er waren aanhoudingen verricht. Er was een auto bij betrokken waarin wapens en telefoons werden gevonden met onder andere ons telefoonnummer.”
Slecht verstaanbaar
De zogenaamde politieagent vroeg vervolgens of de man iets had gehoord of gezien: “Hij was heel slecht verstaanbaar, waardoor het allemaal al heel onbetrouwbaar overkwam. Ik heb hem ook gezegd dat het helemaal niet kan dat ons telefoonnummer bij dat zogenaamde incident gevonden kon zijn. Omdat ik er geen goed gevoel bij had, heb ik de oproep beëindigd en melding gemaakt.”
Bij de man in Deurne kwam het niet zover dat de nepagent ook thuis aan de deur verscheen, maar stuurgroep Samen Vlierden heeft meldingen ontvangen dat er in Vlierden mensen niet alleen zijn benaderd door nepagenten, maar ook daadwerkelijk zijn opgelicht door criminelen die zich voordoen als politiemedewerkers.
De politie meldt dat agenten nooit bellen om te vragen naar dure spullen, geld of bankpassen: “Geef geen informatie en zeker geen pincodes. Hang op en meld het telefoontje via telefoonnummer 0900-8844.” In het geval dat oplichters aan de deur verschijnen, wordt aangeraden om direct 112 te bellen.
Legitimatiebewijs
Het komt de laatste tijd steeds vaker voor in onze regio dat criminelen zich voordoen als een bankmedewerker of een politieagent om zo geld, bankpassen of sieraden van mensen te ontfutselen. Oplichters dragen soms zelfs delen van een politie-uniform, zoals een politiepolo of alleen een jas. “Een echte agent heeft altijd een compleet uniform aan: met politiejas, hoge schoenen en een riem met politiebenodigdheden zoals handboeien”, meldt de politie.
Daarnaast benadrukt de politie dat een echte agent altijd een legitimatiebewijs bij zich heeft: “Vraag hiernaar. Een echte agent wil deze altijd laten zien. Op het pasje moet een ‘hologram’ staan met het logo van de politie of het woord ‘politie’.”
Aangifte doen
In het geval dat iemand toch in oplichtingspraktijken is getrapt, adviseert de politie om altijd aangifte te doen. Ook burgemeester Buter van gemeente Deurne roept slachtoffers van oplichting op om hier melding van te maken: “Oplichters gaan heel slim om met emoties. Het kan ons allemaal een keer overkomen. In dat geval is het belangrijk om er altijd melding van te maken bij de politie. Helaas kan lang niet alles worden opgelost, maar deze meldingen kunnen helpen toekomstige slachtoffers te waarschuwen.”
Begin oktober kon de politie in de Deurnese wijk Heiakker nog een 17-jarige jongen aanhouden die zich voordeed als politieagent. Een alerte buurtbewoner werd eerder op de dag gebeld door iemand die beweerde van de politie te zijn. Omdat de man het zaakje niet vertrouwde, liet hij een familielid contact opnemen met de echte politie.
Koerier
In het telefoongesprek probeerde de zogenaamde politieambtenaar de Deurnenaar ervan te overtuigen dat hij voor de veiligheid zijn waardevolle spullen mee moest geven aan een koerier die binnen korte tijd bij de man aan de deur zou komen. Toen deze bij het huis verscheen en de bewoner de deur niet opendeed, liep de zogenaamde koerier weer weg.
De politie kon op basis van aanwijzingen van het beoogde slachtoffer de nepagent iets verderop in de buurt aanhouden vanwege oplichting.
Sinterklaas en zijn pieten hebben na de intocht van afgelopen weekend in het centrum van Deurne en de Zeilberg ook komend weekeinde een druk programma. Op zondag brengen de kindervrienden een bezoekje aan de Sint Jozefparochie, Vlierden, Liessel, Neerkant en Helenaveen.
In die laatste plaats is de intocht van de Sint in een nieuw jasje gestoken, waarbij de kinderen samen met de goedheiligman en zijn pieten door de straten van het dorp trekken. Na de wandeling wordt samengekomen in Dorpscentrum De Gouden Helm.
Route
De tocht begint op zondag rond 13.00 uur als Sinterklaas met zijn pieten aankomt op het Kerkplein. Vanuit daar gaat de stoet via de Soemeersingel en de Dominee Swaluestraat op weg naar de Pastoor Bijnenstraat. Daarna gaat de route verder door de Pastoor Kerssemakersstraat en Pastoor van Haarenstraat, om uiteindelijk rond 13.30 uur via de Oude Peelstraat aan te komen bij De Gouden Helm in de Oude Peelstraat. Daar worden de feestelijkheden voortgezet.
In Vlierden arriveert de Sint om 13.45 uur samen met zijn pieten. Zij worden op het pleintje voor de kiosk bij de dorpsvlaggenmast verwelkomd door de fanfare en kinderen uit het dorp. Daarna gaat iedereen in een stoet richting MFA ’t Huis, waar rond 14.00 uur een feestelijke middag plaatsvindt. Daarbij wordt voor de 21ste keer een open podium gehouden, waar alle kinderen tot 10 jaar uit Vlierden aan mee mogen doen.
Mylagro
Later op de zondagmiddag komt sinterklaas met zijn pieten aan in de Sint Jozefparochie. In gemeenschapshuis Hofke van Marijke is er van 15.00 tot 16.30 uur een feestelijke bijeenkomst met onder meer een optreden van dans- en zanggroep Mylagro. De zaal is geopend vanaf 14.30 uur. De show is geschikt voor kinderen tot en met groep 5.
De Sint gaat ook op bezoek in Neerkant. Daar wordt hij rond 13.45 uur opgehaald bij de kerk en gaan alle aanwezigen samen naar Zaal De Moost. Daar wordt sinterklaas feestelijk onthaald en vindt tot 16.30 uur een ‘pietendisco’ plaats voor de jeugd uit de groepen 6, 7, 8. Kinderen tot en met 3 jaar oud die ‘s middags niet in de zaal aanwezig kunnen zijn, hebben zich aan kunnen aanmelden voor een deurbezoekje van de pieten in de ochtend.
De komst van sinterklaas wordt ook gevierd in Liessel. Daar hebben kinderen zich van te voren kunnen inschrijven voor een bezoekje aan de Sint en zijn pieten op zondagmiddag in gemeenschapshuis De Kastanje in Liessel.
Nog niet zo heel lang geleden, in 2022, stopte GoodLife Foods (het voormalige Beckers) met de productie van worstenbroodjes in Deurne. Op de oude fabriekslocatie aan de Huub van Doorneweg pakt Kadir Ahmed uit Den Bosch nu de draad weer op, maar dan op z’n ‘halals’.
Oud-medewerkers van Beckers reageren verheugd op het feit dat de Bossche ondernemer binnenkort worstenbroodjes en bapao’s van de band laat rollen in Deurne. Pieter Manders werkte ruim veertig jaar in de vermaarde Snackfabriek Beckers. “Ik vind het leuk dat Kadir dit gaat doen. Ik denk dat er wel vraag naar is. Steeds meer mensen eten halal.”
Dat is ook precies de reden dat Ahmed zijn eigen productielocatie begint. “De potentie van halalproducten is enorm, vooral omdat iedereen ze kan eten. Ook mensen zonder moslimachtergrond proberen het.” Uit de cijfers blijkt de groei van halal. In 2022 verkocht het bedrijf Kadir’s net geen 1 miljoen snacks, in 2023 was dit ongeveer 1,5 miljoen.
‘De geur van worstenbrood’
De ondernemer was al een tijdje op zoek naar een geschikt pand dat ruim genoeg is en voldoet aan alle elektritciteitseisen voor de machines die er komen te staan. De oude snackfabriek was helemaal leeg, dus zaken zoals een rijskast en koelcel moeten opnieuw worden aangeschaft. Hiervoor rekent Ahmed op de steun van investeerders. “Het is de bedoeling dat de geur van worstenbrood weer door Deurne gaat wapperen”, zegt de initiatiefnemer.
Dat klinkt Antoinette Gielen, die bijna veertig jaar in de voormalige fabriek plus bijbehorende winkel werkte, als muziek in de oren. “De worstenbroodjes van Beckers waren een begrip in Deurne en omgeving. Mensen kwamen soms hele dozen tegelijk halen. Ik kom nog wel eens oude klanten tegen die zeggen: ‘Wat jammer dat jullie er niet meer zijn.’”
De worstenbroodjes en bapao’s van Kadir’s zullen straks niet op locatie te koop zijn, want er zit geen winkelbestemming meer op het pand. Maar wie ze wil proberen, kan nu al terecht bij de grote supermarkten in Nederland. Deze broodjes zijn nog gemaakt door leveranciers van het bedrijf. De ondernemer neemt straks in Deurne de volledige productie in eigen hand om regie op de kwaliteit te houden.
Rijzen in ‘de televisie’
Net als Kadir’s had ook Beckers destijds zijn eigen recept voor het maken van worstenbroodjes. Deurnenaar Pieter Manders stond jarenlang in de bakkerij van wat in de begintijd nog Snijders & Sonnemans heette. “Ik maakte het deeg dat aan één kant de machine in ging. Aan de andere kant ging het vlees erin. Dan kwamen er gevulde bolletjes uit.”
Vervolgens kwam Antoinette Gielen, door haar oud-collega ‘Netje’ genoemd, in actie. “Ik stond bij ‘de televisie’, ofwel de voorrijskast omdat dat ding de vorm van een tv had. Ik moest de bolletjes recht leggen in de holtes op een plaat. Later in het proces kregen de broodjes hun plattere, langwerpige vorm. Dan gingen ze de grote rijskast in en daarna in de oven.” Zo maakten de medewerkers in de jaren tachtig zo’n drieduizend stuks per uur. Later, toen er vier productielijnen stonden, was dat aantal vijftienduizend.
De twee hebben goeie herinneringen aan hun tijd als fabrieksmedewerkers. “We hebben veel lol gehad met iedereen. Er werkten 35 mensen, inclusief het kantoorpersoneel. We waren één grote familie. Allemaal hielden we van ouwehoeren, om het maar even plat te zeggen, en van feesten. We hebben heel wat personeelsfeestjes gehad in de kantine.”
Uitdelen tijdens de optocht
Daar kan Manders over meepraten. Toen hij in 2010 prins was van De Pottenbakkers kwam de hechte band ook naar voren. “Mijn vrienden en collega’s hadden een eigen wagen gemaakt voor de Zeilbergse optocht. Zij hebben het bij de directie voor elkaar gekregen om drieduizend worstenbroodjes te krijgen. Die hebben ze opgewarmd en in een grote diepvrieskist warm gehouden om uit te delen.”
Helaas voor alle medewerkers kwam in 2022 een einde aan hun samenwerking. GoodLifeFoods, inmiddels eigenaar, besloot toen te stoppen met al haar bakkersproducten. “Er zijn toen heel wat tranen gelaten”, vertelt Antoinette. “We hebben zelfs nog tegen elkaar gezegd: ‘Zullen we het samen kopen?’ Zo erg vonden we het.”
De Deurnese werkte daarna bij een bakker, Manders is nu werkzaam als ict-ondersteuner bij IVO Deurne. Ze zien elkaar nog regelmatig, net als sommige andere oud-collega’s. Met weemoed kijken ze terug op een periode van veertig jaar, maar ze zijn ook nieuwsgierig naar hoe Kadir het gaat aanpakken. “We zouden het heel leuk vinden om eens uitgenodigd te worden. Wat voor machines gebruikt hij bijvoorbeeld? Maar nog belangrijker: Hoe smaken zijn worstenbroodjes?”
Foto’s:Antoinette Gielen, Pieter Manders, Kadir’s, Raymond Rutting, DeurneWiki, DMG
Een gedicht schrijven voor bij een sinterklaas- of kerstcadeau kan best lastig zijn. Toch is het geen reden tot paniek als je er niet uitkomt. In Bibliotheek Deurne kun je namelijk de hulp van dichter en schrijver Marlon Tielemans krijgen bij jouw schrijfsels.
Vrijdag gaat hij van 14.00 tot 16.00 uur aan de slag met iedereen die eerste hulp bij ‘sinterkerst-gedichten’ nodig heeft. Je kunt hiervoor aansluiten bij een praattafel en krijgt daar assistentie van de bekende dichter-schrijver: “Of je nu je inspiratie kwijt bent of gewoon wat rijmwoorden nodig hebt, Marlon helpt je graag om een persoonlijk en creatief gedicht te schrijven”, aldus de medewerkers van Bibliotheek Deurne.
Bij de workshop is het handig om je eigen laptop mee te nemen zodat je meteen je eigen gedicht uit kunt tikken. Verder krijg je handige tips over je een gedicht schrijft met behulp van AI. Natuurlijk kun je ook traditioneel jouw boodschap schrijven met pen en papier.
De gedichtenhulp is beschikbaar op vrijdag 22 november van 14.00 tot 16.00 uur in Bibliotheek Deurne aan de Markt 1 in Deurne. Deelname is gratis.
De politie heeft zondag 10 november bij een snelheidscontrole op de Oude Peelstraat in Helenaveen 71 hardrijders op de bon geslingerd. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 111 kilometer per uur, waar 80 is toegestaan.
Bij de actie werden tussen 11.30 en 16.00 uur in totaal 570 passanten gecontroleerd op snelheid. De 71 bestuurders die te hard reden, ontvangen binnenkort een boete van het Centraal Justitieel Incassobureau (CJIB) in hun brievenbus.
De lokale omroepen Dit is Helmond, DMG en SIRIS hebben in het kader van de vorming van een streekomroep een directeur-hoofdredacteur aangesteld in de persoon van Niels van Rens. Hij is nu nog hoofdredacteur bij de lokale omroep van Horst aan de Maas en start per 1 januari 2025 in zijn nieuwe functie met als standplaats Helmond.
Van Rens gaat als directeur-hoofdredacteur de dagelijkse leiding voeren bij de omroepen Dit is Helmond, DMG (Deurne) en SIRIS (Someren-Asten). In die rol is hij onder meer verantwoordelijk voor de verdere ontwikkeling van de interne organisatie en de vorming en implementatie van beleid, zowel op hoofdredactioneel gebied als op het vlak van bedrijfsvoering.
De stuurgroep van de samenwerkende omroepen Dit is Helmond, DMG en SIRIS is verheugd met de aanstelling van Van Rens: “We zijn blij dat we Niels aan hebben kunnen trekken. Met deze ambitieuze man kunnen we verdere stappen maken in het proces van onze streekomroep in wording.”