Afgelopen weekend organiseerden de politie en werkgroep Lekker Fris in Deurne een speciale actie gericht op de ..." />
7.7 C
Deurne
dinsdag 23 april 2024
Home- DeurneActie aanpak drugs- en alcoholgebruik Deurne groot succes

Actie aanpak drugs- en alcoholgebruik Deurne groot succes

Afgelopen weekend organiseerden de politie en werkgroep Lekker Fris in Deurne een speciale actie gericht op de aanpak van alcohol en drugs. De actie vond plaats op de Markt van Deurne.

Er was van alles te doen en beleven, van YouTube filmpjes tot smoothies en verse fruitspiesjes en van een selfiewand tot het ondergaan van een blaastest.

Tijdens de actie gingen professionals van verschillende organisaties in gesprek gaan met jongeren en hun ouders over de effecten van alcohol- en drugsgebruik.

Bij de actie waren wijkagenten, medewerkers van Novadic Kentron, GGD en gemeente, jongerenwerkers van de LEVgroep, opvoedondersteuners van Zorg in Deurne en de initiatiefnemers van Fresh & Fruity aanwezig.

De actie op de Markt maakt onderdeel uit van het plan van aanpak drugs en alcohol. De gemeenteraad van Deurne heeft bepaald dat drank- en drugsoverlast en veilig uitgaan prioriteit moeten krijgen. Het beeld is niet dat het in de gemeente Deurne extremer is dan op andere plekken. Elke gemeente heeft hiermee te maken. De aanpak richt zich onder andere op voorlichting op scholen, het organiseren van alcoholvrije feesten voor jongeren van 13 tot en met 17 jaar (Fresh & Fruity), het geven van de Instructie Verantwoord Alcohol-schenken aan barvrijwilligers van verenigingen en jongerencentra en de actie ‘IkPas, 30 of 40 dagen zonder alcohol’.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen