11.4 C
Deurne
vrijdag 31 maart 2023
Home- DeurneActiegroep start petitie tegen uitbreiding afvalverwerker Attero in Deurne

Actiegroep start petitie tegen uitbreiding afvalverwerker Attero in Deurne

De actiegroep (G)een Frisse Toekomst Deurne is een petitie gestart tegen de uitbreiding van de compostfabriek aan de Energiestraat in Deurne. De provincie heeft vorige week laten weten dat zij in principe groen licht geven voor meer verwerkingscapaciteit op de locatie van Attero.

Voor de actiegroep, een onverklaarbare actie van de provincie Noord-Brabant: “Dit bedrijf staat op 500 meter afstand van onze woonwijk en geeft een enorme stankoverlast van GFT-geur die over onze woonwijk trekt. Buiten zitten is bij bepaalde windrichtingen niet mogelijk. Wij, bewoners van de woonwijken in de St. Jozef, Koolhof en Zeilberg ondervinden al jaren enorm veel stankoverlast van Attero.”

‘Ramen en deuren sluiten’
De groep van wijkbewoners wil met de petitie aan de provincie bereiken dat Attero stopt met het verwerken van afval en het produceren van stankoverlast in de directe woonomgeving en dat de voorgenomen uitbreiding niet doorgaat. “Bewoners worden beperkt in hun woongenot: ramen en deuren moet je sluiten of je moet binnen gaan zitten als de wind over de wijk trekt”, meldt actiegroep (G)een Frisse Toekomst Deurne.

Grootste woonwijken
Volgens Anita Maassen van de actiegroep gaat het om een groot deel van de Deurnese bevolking die er last van heeft: “De leefbaarheid van de grootste woonwijken van de gemeente Deurne is in het gedrang vanwege de stankoverlast van Attero. We zijn een petitie gestart omdat één derde van de inwoners van Deurne last kan hebben van de stank. De Zeilberg heeft 1835 inwoners, de Koolhof 4040 en de St. Jozefparochie 2660. In hoeverre de rest van Deurne er last van heeft, zou gemeten moeten worden.”

Politiek
Bij de politiek leeft het probleem volgens haar nog onvoldoende: “Alle wijkraden zijn inmiddels ingelicht en daar zijn we in overleg mee. Ook de politiek is door mij ingelicht maar slechts één partij heeft tot nu toe gereageerd en een gesprek met ons gehad, dat is Progressief Akkoord/Groen Links”, zegt Maassen.

De petitie vind je op https://stopattero.petities.nl

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen