8.5 C
Deurne
woensdag 21 februari 2024
Home- DeurneActiviteiten burendag brengen mensen dichter bij elkaar in Deurne

Activiteiten burendag brengen mensen dichter bij elkaar in Deurne

Elke vierde zaterdag van september is het Burendag in Nederland en elk jaar groeit het aantal initiatieven dat tijdens deze dag plaatsvindt. In Deurne werd Burendag zaterdag 25 september uitbundig gevierd op verschillende plekken zoals in de wijk Koolhof met veel activiteiten voor de kinderen maar ook de kans voor alle buurtbewoners om kennis te maken met elkaar.

Op het veldje op de hoek van de Maassingel en Dintel werd er muziek gemaakt door kinderen en konden ze schminken en balletjes trappen. De buurtbewoners serveerden Syrische en Thaise hapjes. Bij de Jumbo konden kinderen hun eigen cupcake versieren en daarna bij de nieuwe snackbar D’n Buurman een ijsje eten.

Jeu de boules
In en rondom de Vlieger konden oud Hollandse spelletjes worden gespeeld en was er voor de kids een springkussen. Tegelijkertijd kon je op de hoek van de Eendracht en Deltasingel een spelletje jeu de boules spelen onder begeleiding van de leden van de club die daar elke maandag- en donderdagmiddag spelen.

Burendag is een initiatief van Douwe Egberts en Oranje Fonds en wordt door lokale wijkorganisaties en buurtverenigingen ondersteund en uitgevoerd in heel Nederland.

Foto’s: Harold van der Burgt

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen