10.4 C
Deurne
maandag 15 april 2024
HomeAdverteren op DMG Radio

ADVERTEREN OP DMG RADIO

Groot lokaal bereik

Met een reclamespot voor jouw bedrijf of evenement bij DMG Radio bereik je een zeer groot aantal potentiele klanten in de omgeving Deurne. De radiozender van DMG is veruit het best beluisterde station in de regio met een weekbereik van 82%. Dit betekent dat een commercial op DMG Radio wekelijks wordt gehoord door ruim 59.000 luisteraars in onder meer dorpen als Deurne, Liessel, Vlierden, Neerkant, Helenaveen, Griendtsveen, Bakel, Milheeze, Ysselsteyn, Asten en Brouwhuis.

Bereik de juiste klanten

Adverteren op DMG Radio geeft je de mogelijkheid om de juiste klanten op het juiste moment te bereiken. Je kunt namelijk uw spot laten uitzenden op het moment dat de potentiele klanten voor jouw bedrijf of evenement het meest geïnteresseerd zijn in jouw boodschap. Bijvoorbeeld als je een horecaonderneming hebt zijn jouw klanten op vrijdag extra beïnvloedbaar omdat ze in hun hoofd bezig zijn met plannen voor het weekend. Of een garage kan slim adverteren van 7 tot 10 uur en 15 en 19 uur; in de uren dat de meeste mensen in hun auto luisteren. Via een radiocampagne bereik je de consument de hele dag door, op plaatsen en momenten waar geen ander medium dat kan. DMG Radio is er altijd en overal.

Radio ondersteunt uw online reclame

DMG Radio is een cross-mediaal platform en wordt op steeds meer manieren beluisterd. Daardoor is radio een prima aanjager voor online campagnes. Een derde van alle radioluisteraars luistert wel eens via internet naar radio. De gemiddelde luistertijd via internet is inmiddels 7 uur per week. Adverteren op een radiostation als DMG is dus extra interessant als je jouw klanten graag naar jouw website wilt sturen. Onderzoek door RAB (2010) heeft aangetoond dat consumenten die naar radioreclame hebben geluisterd vaker de merknaam uit de radioreclame intypen bij online zoekgedrag. De gemiddelde stijging is maar liefst 52%. Met een spot op DMG Radio is jouw klant nog maar één klik van uw site verwijderd.

Radioreclame wordt niet weggezapt

Bij een commercial op televisie wordt in vele gevallen weggezapt en ook een advertentie in de krant is makkelijk te negeren. Maar een reclamespot op DMG Radio is wel altijd hoorbaar omdat bij het medium radio mensen vrijwel niet van zender wisselen wanneer er reclame te horen is. Dit blijkt onder meer uit een onderzoek van Intomart uit 2013. Dat betekent dat DMG Radio de perfecte manier is voor jouw als ondernemer om nieuwe klanten te bereiken omdat de boodschap veel minder genegeerd wordt dan advertenties in kranten en op tv. Maar liefst 92% van alle Nederlanders luistert iedere week naar de radio. Gemiddeld wordt er meer dan 3 uur per dag naar radiozenders geluisterd.

Adverteren op DMG is effectief

Radioreclame op DMG Radio bouwt een lange termijn relatie met jouw potentiele klanten op. Omdat met een commercial bij DMG jouw boodschap vaker herhaald wordt dan bij bijvoorbeeld een advertentie in een krant krijgt jouw bedrijf snel enorme naamsbekendheid. Tegen de tijd dat jouw klant klaar is om een aankoop te doen zit de bedrijfs- of merknaam al in zijn of haar geheugen gegrift. Een goed gemaakte radiocommercial met bijvoorbeeld een herkenbaar melodietje of een humoristische invalshoek heeft enorme impact en stuwt verkoopcijfers gigantisch omhoog. Uit een een onderzoek van CAWI in 2013 blijkt dat na een radiocampagne bijvoorbeeld de sales voor het merk Beaphar met maar liefst 50% groeide.

Bereik uw lokale klanten

DMG Radio is een radiostation dat zich richt op de lokale omgeving dus dat lokale luisteraars heeft die ook jouw klanten zijn. Daarnaast wordt een lokaal station als DMG door de luisteraars gezien als een betrouwbare vriend. Van die vriendschap kun jij als adverteerder mee profiteren wanneer je adverteert op een lokaal radiostation als DMG. Zeker wanneer je als ondernemer met jouw ‘brand’ een onderdeel van de programmering sponsort en op de radio te horen is: “dit programma werd mede mogelijk gemaakt door De Reek Zonnewering” dan zullen luisteraars het vriendschapsgevoel voor het station verder uitbouwen naar uw product, bedrijf of evenement.

Flexibel adverteren op DMG

In een radiocommercial op DMG Radio is mogelijk om op een zeer flexibele manier en tegen relatief lage productiekosten jouw product professioneel neer te zetten. Jouw boodschap in jouw stijl en met jouw verhaal en gevoel. Radio is het medium van de verbeelding en met de juiste tekst, stemmen, muziek en geluiden zijn de mogelijkheden eindeloos. Ook is een radiocommercial bij DMG Radio makkelijk tijdelijk aan te passen aan speciale acties als een uitverkoop of aan een bepaald seizoen als de zomer of tijdens de Kerst.

Uw commercial op maat

Bij de productie van uw commercial bij DMG Radio wordt u begeleid door een professionele concept- en tekstschrijver en wordt uw spot ingesproken en geproduceerd door een gerenommeerd Audioproductiebedrijf.

Bij de productie van de commercials maken we gebruik van professionele A-stemmen, je kunt zelf de voice over kiezen voor jouw radiospot. Tegen meerprijs is ook een combinatie van verschillende stemmen mogelijk. Beluister hier welke stem het beste bij jouw radiocampagne past.