10.4 C
Deurne
maandag 15 april 2024
Home- DeurneAfronding schoolproject Kinderboekenweek in tuin van Wieger

Afronding schoolproject Kinderboekenweek in tuin van Wieger

Vanaf 2 december tot en met 28 februari 2021 is het resultaat te zien van het scholenproject dat De Wieger samen met CCD en Bibliotheek organiseerde in het kader van de Kinderboekenweek. Als onderdeel van het project versierden basisschoolleerlingen uit de gemeente Deurne een steentje.

Anders dan anders
De afsluiting van het Kinderboekenweek project ziet er dit jaar anders uit dan anders. Een project organiseren en uitvoeren in coronatijd is een hele uitdaging, maar er is alles aan gedaan om een mooi en veilig project mogelijk te maken. De afronding van schoolproject vindt dit jaar digitaal plaats. Tijdens het project zijn door de leerlingen vrolijke steentjes beschilderd. Al deze steentjes zijn bewaard en daar is nu één groot ‘kunstwerk’ van gemaakt in de museumtuin. De steentjes worden geflankeerd door twee prachtige beelden van Dirk Verberne, die het werk van de leerlingen lijken te ‘bewaken’.

Terug in de tijd
Dit jaar waren de groepen 1 tot en met 4 van het basisonderwijs aan de beurt om mee te doen met het jaarlijks terugkerend project in het kader van de Kinderboekenweek met het thema ‘Geschiedenis’. Het project startte in september op school met het boek ‘de steen en de tijd’ van Rian Visser, een boek dat speciaal voor de Kinderboekenweek is geschreven. In het verhaal wordt de geschiedenis bekeken en beschreven vanuit de ogen van een grote zwerfkei. Namens de bibliotheek vertelde verhalenverteller Annie Mulder in elke deelnemende klas een verhaal, aansluitend bij het boek. Een verhaal over vrolijke steentjes en in ieder lokaal liet zij er een achter, als herinnering. Daarna bezochten de scholen De Wieger. Normaal gesproken gaan de kinderen in het museum aan de slag; dit jaar werd besloten om in de tuin aan het werk te gaan. Hier speelden de leerlingen een mega memory spel, een levend standbeeldenspel en verfden met stiften ze hun eigen vrolijke steentje.

Het Kinderboekenweekproject
Het Kinderboekenweekproject komt jaarlijks tot stand door de samenwerking van Bibliotheek Helmond-Peel, Museum De Wieger en namens alle basisscholen uit Deurne, de Werkgroep Kunstzinnige Vorming Deurne. In deze bijzondere tijd vonden zij het extra belangrijk om toch een corona-proof project op te zetten.  De ontwikkeling en coördinatie van het project lagen in handen van Gemma Rakels, medewerker educatie bij De Wieger.

Draag je steentje bij!
In de kerstvakantie kunnen leerlingen die nog geen steentje geverfd hebben, dat tijdens openingstijden alsnog komen doen. Ook andere kinderen (en hun begeleiders) kunnen een steentje bijdragen aan het project. Meer informatie volgt op de website en Facebook van De Wieger. Het museum is geopend van woensdag tot en met zondag van 12.00 tot 17.00 uur.

Foto: Gemma Rakels
- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen