25.9 C
Deurne
maandag 2 oktober 2023
Home- DeurneAfvalinzameling twee dagen eerder vanwege feestdagen

Afvalinzameling twee dagen eerder vanwege feestdagen

De inzameling van het gft-afval op maandag 26 december zal vanwege tweede Kerstdag worden verplaatst naar zaterdag 24 december. In de laatste week van 2022 worden ook de containers voor glas, textiel en luiers afgesloten en zijn deze niet te gebruiken.

De containers worden weer geopend in de eerste week van het nieuwe jaar. Dit geldt ook voor een aantal openbare afvalbakken. “Deze halen we tijdelijk weg in de laatste week van het jaar. Begin januari 2023 plaatsen we de openbare afvalbakken weer terug op de vertrouwde plekken”, meldt de gemeente.

Vuurwerkresten
Op zaterdag 24 december (kerstavond) en zaterdag 31 december (oudjaarsavond) gaat de Milieustraat eerder dicht om 15.30 uur. In het nieuwe jaar is de milieustraat vanaf 4 januari weer elke woensdag tot en met zaterdag geopend. Die week staat er tot en met zaterdag 7 januari ook een speciale afvalcontainer op de milieustraat waar je vuurwerkresten kunt inleveren.

Afvalkalender
Vanaf maandag 19 december is de digitale afvalkalender van 2023 beschikbaar voor de inwoners van Deurne. Met de Blink Afvalapp kun je precies zien wanneer welk afval wordt opgehaald in welke straat. De afvalkalender is ook te raadplegen via mijnblink.nl. Voor inwoners die toch nog graag een papieren versie willen, kunnen deze ophalen in het gemeentehuis.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen