5.5 C
Deurne
dinsdag 27 februari 2024
Home- ZeilbergAgrofoodpluim uitgereikt aan Henk Kerkers

Agrofoodpluim uitgereikt aan Henk Kerkers

Henk Kerkers van Bijzonder Brabant heeft uit handen van Anne-Marie Spierings van Gedeputeerde Staten van de provincie Noord-Brabant de Agrofoodpluim ontvangen. Deze aanmoedigingsprijs ontvangt Kerkers omdat hij de vergeten groenten zoals Bonenkruid, Brave hendrik, Citroenmelisse, Daslook en Dropplant op zijn land verbouwt, bij elkaar zo’n 100 verschillende. 

Henk’s motto:  de boer moet met spade eens zijn land omspitten, zodat hij weet hoe zijn land erbij ligt. Niet met grote machines de grond omwoelen. Het bovenste deel van het land prima, je moet alleen niet ieder jaar hetzelfde gewas  verbouwen op dat stukje grond.

Omdat het land van Bijzonder Brabant precies op de Peellandbreuk ligt, was er nogal wat verschil te constateren. Hij had twee kuilen gegraven. Een aan iedere kant van de Peellandbreuk. Op het hoger gelegen gedeelte lag het waterpeil 92 cm onder het maaiveld en in de andere kuil tien meter verderop, aan de andere kant van de Peellandbreuk, daar lag het waterpeil op bijna 4 meter onder het maaiveld. Henk probeert dit in de toekomst zichtbaar te maken voor zijn bezoekers.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen