27.8 C
Deurne
donderdag 18 juli 2024
Home- DeurneAlle filmvertoningen 'Nacht van het Witte Doek' dit jaar op buitenlocaties

Alle filmvertoningen ‘Nacht van het Witte Doek’ dit jaar op buitenlocaties

Voor dit jaar neemt “Nacht van het Witte Doek” nu al een ingrijpend besluit. Het festival, dat in 2019 in drie dagen al 5600 bezoekers trok, wil dit jaar weer na een jaar stilte, groot en in stijl uitpakken.

Dat kan alleen als alle voorbereidingen op tijd gedaan zijn. Daarom wil de organisatie nu al rekening houden met te verwachten beperkingen, zoals 1,5 meter afstand. Daarom ook wordt er gekozen voor een festival met alle filmvertoningen buiten. Daar kunnen beperkende maatregelen het beste worden gerealiseerd en kunnen bezoekers maximale veiligheid verwachten.

Extra dag en locaties
Door het festival te spreiden over vier dagen en te kiezen voor extra locaties buiten, kunnen bezoekers verspreid worden en in kleinere groepen toch genieten van hun favoriete film of programma. Het programma met 25 films en een groot randprogramma begint op donderdag 26 augustus op vier plaatsen,  daarna volgt op vrijdag 27 augustus de traditionele officiële opening op de Markt en  op nog zes andere plekken. Op zaterdag weer op de Markt en op nog eens zes plekken. Op zaterdag en zondag films voor kinderen op de Markt. Het randprogramma bevat veel muziek,  inleidingen en discussies voor of na de film. Op zaterdag is er voor de kinderen “Kunst op straat” met parade en film en op zondag is er weer de traditionele Boerenstreeckmarkt.

Opwarming
De weken voor het festival vindt de warming up plaats, met een zomerprogramma in de tuin van De Wieger, een vriendenfilm en met “De Grote Terras Film Quiz” op de markt. De laatste hand wordt nu aan de programma’s gelegd, de vergunning wordt in juni aangevraagd, als de belangrijkste beperkende Corona regels bekend zijn. Het festival heeft een grote kans om door te gaan, omdat het publiek verdeeld is over verschillende kleinere locaties en het aantal bezoekers per locatie daarmee beperkt is. Verder is er ook nog de mogelijkheid om een beperkt aantal stoelen volgens de dan geldende regels te plaatsen.

Terugblik
Het thema van 2021 zal zijn “De Nacht blikt terug”. Terug kijken op een bijzonder jaar zonder festival in 2020, kijken naar Deurne 1300 jaar en naar De Nacht  30 jaar. Er wordt aandacht besteed aan enkele topfilms uit de laatste 30 jaar, die gekozen kunnen worden door het publiek. Iedereen kan op de poll op de website stemmen op zijn favoriete film. De figuur van  Willibrordus komt in beeld en ook de Peelrandbreuk van meer dan 200 miljoen jaar geleden.  Er staat bovendien een première op stapel van vijf onlangs gemaakte korte films over bijzondere gebeurtenissen uit de geschiedenis van Deurne en “Deurne’s got Talent” zal zijn vijfde editie digitaal beleven. Op de website staat hoe je mee kunt doen met Deurne’s Got Talent.

Foto: DMG redactie

 

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen