8.5 C
Deurne
maandag 28 november 2022
Home- DeurneAlleen tijdelijke huisvesting arbeidsmigranten in Deurne

Alleen tijdelijke huisvesting arbeidsmigranten in Deurne

De gemeente Deurne wil de huisvesting van arbeidsmigranten toestaan tot een periode van maximaal tien jaar.

De vraag is of het dan nog wel aantrekkelijk is voor een ondernemer om zijn werknemers te vestigen in een gebouw dat aan verschillende eisen moet voldoen en dus een flinke investering met zich mee brengt. Want na tien jaar loopt de vergunning af en mag het gebouw niet meer worden gebruikt voor de huisvesting van arbeidsmigranten.

Vraagtekens

De gemeente denkt dat het aannemelijk is dat binnen een periode van tien jaar zo’n investering minimaal is terugverdiend. Daarnaast moet er bij een tijdelijke vergunning altijd de duur van een vergunning bepaald worden en die mag niet buitensporig lang zijn. Maar daar heeft een aantal mensen in de Deurnese politiek vraagtekens bij. Onder meer Ton Oomen van de VVD liet aan het Eindhovens Dagblad weten dat hij er tijdens de raadsvergadering van volgende week op terug gaat komen. Dan staan de nieuwe regels voor de huisvesting van arbeidsmigranten op de agenda.

Draagvlak

Voor de leefbaarheid en het maatschappelijk draagvlak is er een maximum gesteld aan het aantal toegestane arbeidsmigranten in de gemeente Deurne. Voorstel is dat het aantal ten hoogste 10% van de Deurnese bevolking mag bedragen. Voor 2019 zou dit dan gaan om maximaal 3.237 personen. Daarnaast is voorgesteld om bij grootschalige huisvestingsvormen een minimale afstand tot een volgende grootschalige huisvestingsvorm in te stellen. Deze afstand bedraagt bij gebouwen met 100 arbeidsmigranten minimaal 250 meter en bij 100 of meer arbeidsmigranten minimaal 500 meter.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen