21.3 C
Deurne
woensdag 19 juni 2024
Home- DeurneAmstel-Hagelkruisweg flink op de schop

Amstel-Hagelkruisweg flink op de schop

De Amstel-Hagelkruisweg in Deurne gaat flink op de schop. De doorlopende weg, van de kruising bij de Toon Kortoomslaan tot de kruising bij Den Draai, is door de werkzaamheden bijna heel 2019 afgesloten.

Aanpak van wateroverlast
In de straat wordt een nieuw gescheiden rioolstelsel aangelegd om de wateroverlast bij hevige buien aan te pakken. Ook was het riool volgens de gemeente zo oud dat het aan vervanging toe is. Bij een gescheiden stelsel gaan het vuile rioolwater uit de huizen en het schone regenwater door aparte buizen. Het schone regenwater wordt niet meer afgevoerd naar de rioolwaterzuivering, maar zakt langzaam de bodem in.

Werkzaamheden starten volgende week
De werkzaamheden starten op maandag 7 januari en bestaan naast het vervangen van de riolering ook uit het vernieuwen van het wegdek. Tijdens de voorbereiding van het project zijn de bomen aan de Amstel-Hagelkruisweg gerooid. Na de uitvoering worden er 46 veldesdoorns terug geplant. In de groenvakken komt ook nieuw groen. Hierover wordt later in het project met de bewoners afgestemd.

Bewoners kunnen huizen bereiken
Ondanks dat de weg bijna het hele jaar is afgesloten, kunnen bewoners hun huizen gewoon bereiken. Een woordvoerder van de gemeente laat weten: “We delen het werk op in fasen. Dit betekent dat niet de hele weg steeds is afgesloten. Bewoners die aan de straat wonen, kunnen te allen tijde hun woning te voet of met de fiets bereiken. Het kan wel voorkomen dat ze hun auto tijdelijk iets verderop moeten parkeren.” De gemeente heeft de bewoners hier met een brief en een informatieavond van op de hoogte gebracht.

Fasering in beeld
Bekijk hieronder hoe de fasering van de werkzaamheden Amstel-Hagelkruisweg eruitziet:

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen