Menig inwoner van Deurne en Griendtsveen heeft ooit wel eens van een frietje gesmuld dat van de hand kwam van André van Seccelen. Jarenlang was hij de uitbater van cafetaria de Peelstop in Griendtsveen en daarvoor ook van ’t Stationneke in Deurne. Afgelopen zondag is Van Seccelen op 73-jarige leeftijd overleden.
In juli 2021 maakte de ondernemer al bekend dat hij om gezondheidsredenen moest stoppen met zijn zaak aan de Pastoor Hendrikstraat. Een zoektocht naar een opvolger leidde naar Yvon Schepers, die nog hetzelfde jaar op 1 september het cafetaria van André overnam.
’t Stationneke
Van Seccelen had met zijn broer Antoon zo’n tien jaar een snackbar in de Burgemeester van Beekstraat in Deurne. In 1981 trokken ze in het pand aan de Stationsstraat en gingen daar verder als ’t Stationneke. Een naam die was bedacht door Deurnenaar Leo Martens die daarvoor honderd gulden beloning ontving. Uiteindelijk kwam André in Griendtsveen terecht, waar hij tot eind juli 2021 cafetaria de Peelstop runde.
Fluiten
Het geheim van de goudbruin gebakken frietjes van Van Seccelen legde hij in 2021 bij zijn afscheid van de Peelstop uit tegenover dagblad De Limburger: “Ik haal mijn frietjes pas eruit als ze in het vet liggen te fluiten.” Binnen de familie Van Seccelen viel de appel niet ver van de boom, want zoon Wilco die opgroeide op in de cafetaria van vader André runt sinds 2019 met zijn vrouw Chantal en hun team cafetaria ’t Hout in Helmond.
Woensdagavond is er in de rouwsuite van Uitvaartcentrum Asten-Someren van 20.00 tot 21.00 uur gelegenheid om afscheid te nemen van André van Seccelen. Vrijdag vindt om 13.30 uur de afscheidsdienst plaats in het uitvaartcentrum. Naasten begeleiden hem later die dag in besloten kring naar het crematorium.
Foto: Facebook Yvon Schepers