5.4 C
Deurne
vrijdag 23 februari 2024
Home- DeurneArabische winkel opent deuren in Schuifelenberg

Arabische winkel opent deuren in Schuifelenberg

Het centrum van Deurne heeft er een nieuwe onderneming bij: Albasra. De winkel is gestart door vader, moeder en zoon Khadem en er worden Arabische levensmiddelen verkocht. Onderscheidend is dat het assortiment volledig Halal is.

Arabische achtergrond
De familie, geboren en getogen in de Irakese stad Albasra, kwam 12 jaar geleden naar Nederland en streek neer in Deurne.
Door gezondheidsklachten lukte het zoon Saif niet om een vaste baan te bemachtigen, maar ondanks zijn beperkingen wilde hij graag werken. Zowel hij als zijn ouders hebben geen werkverleden in de detailhandel, toch zagen zij in de verkoop van Halal levensmiddelen een gat in de markt. Deurne kent een behoorlijk percentage inwoners met een Arabische achtergrond, lang niet allemaal in het bezit van een auto aldus de familie. Voor de boodschappen weken zij vaak uit naar Helmond of Eindhoven. Dat er nu ook een specialistische winkel in Deurne is, komt tegemoet aan hun gemak.

Nederlandse klanten
Toch is het publiek niet enkel van Arabische oorsprong, in de twee weken sinds de opening van de winkel in de Schuifelenberg zijn er al behoorlijk wat Nederlandse klanten geweest. Zij vinden het leuk om voor hen nieuwe producten te proberen.

Assortiment
Het assortiment in de winkel is nog wat beperkt, de bedoeling is dat hier beetje bij beetje verandering in komt. De familie wil zich laten leiden door de behoeften van klanten, dus vragen staat vrij.

Gastvrij welkom

Onze redactrice bracht een bezoek en zegt daar het volgende over:
“Bij binnenkomst in de winkel ontmoette ik vader en moeder Khadem. Omdat zij beiden niet vlekkeloos Nederlands spreken, was het lastig om hen uit te leggen wat het doel van mijn bezoek was. DMG was hen onbekend, maar toen één van de klanten opperde dat het net zoiets is als ‘de krant’ straalden zij vanwege de aandacht.
Om de zaken goed uit te kunnen leggen kreeg ik zoon Saif -die op dat moment niet aanwezig was- aan de telefoon. Na afloop van mijn gesprek wilde het echtpaar nog op de foto in hun winkel en stonden ze erop dat ik iets lekkers voor thuis meenam. Al met al een warm, gastvrij welkom.”

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen