26.9 C
Deurne
donderdag 8 juni 2023
Home- DeurneAutismevereniging start weer op en vraagt om creatieve alternatieven

Autismevereniging start weer op en vraagt om creatieve alternatieven

In overleg met de coördinatoren van de Autisme Informatie Centra is besloten om per 1 september weer te starten met de activiteiten. Doordat er diverse AIC’s zijn die door uiteenlopende omstandigheden niet open kunnen gaan voor september, is er in goed onderling overleg besloten om één lijn te trekken en dus alle AIC’s pas dan te openen. Uiteraard zullen ook dan de geldende richtlijnen van het RIVM worden gevolgd.

De vrijwilligers willen weer starten om de leden van dienst te kunnen zijn en zijn volop aan het nadenken hoe ze dat het beste kunnen doen. Er zal rekening moeten houden met de grootte en locatie van de beschikbare ruimtes. Dat kan betekenen dat niet overal evenveel mensen toegelaten kunnen worden en niet overal alle eerdere activiteiten op de oude manier voortgezet kunnen worden. Maar een veranderende maatschappij biedt ook weer mogelijkheden.

De informatiecentra vragen om mee te denken en je creativiteit in te zetten bij het zoeken naar alternatieven. Waar is behoefte aan en op welke manier zouden dat vorm kunnen worden gegeven? Ze roepen de leden dan ook op om daarover mee te denken, zodat ze in september weer optimaal van dienst kunnen zijn. Men hoopt dan ook op veel reacties, het liefst voor eind juli, zodat ze die kunnen bespreken met de vrijwilligers en kunnen toetsen op haalbaarheid.

De AIC’s laten weten: “Alleen samen worden we Corona de baas, maar ook alleen samen zorgen we voor een goede voortzetting van de activiteiten van de Nederlandse Vereniging voor Autisme Noord-Brabant. Daarbij hebben we elkaar nodig, nu meer dan ooit. Blijf gezond, pas goed op elkaar dan zien we elkaar weer in september”.

Foto: Pixabay

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen