11.6 C
Deurne
vrijdag 24 mei 2024
Home- DeurneAvondvierdaagse Deurne viert 60-jarig bestaan met feestelijk thema

Avondvierdaagse Deurne viert 60-jarig bestaan met feestelijk thema

Dit jaar is het voor zestigste keer dat de Avondvierdaagse in Deurne plaatsvindt. Om dat te vieren is bij deze editie gekozen voor een speciaal thema: Feest. Hiervoor worden ook oude foto’s van de Avondvierdaagse verzameld die tijdens het evenement op de Markt worden geprojecteerd.

“We willen aan een aantal dingen wat extra aandacht besteden dit jaar”, vertelt voorzitter Arjan Ahout van de Avondvierdaagse. “Iets dat we recent hebben gedaan is dat we een oproep hebben geplaatst om oude foto’s in te sturen van voorgaande jaren. En dan bedoelen we ook echt vanaf de oprichting in 1962”, zegt Ahout.

Schoenendoos
Bij deze jubileumeditie die plaatsvindt van 31 mei tot en met 3 juni, is het bedoeling dat de historie van de Avondvierdaagse goed te zien is. “Dus we doen een oproep aan alle Deurnenaren om te kijken of ze nog ergens in een oude schoenendoos wat foto’s hebben van de Avondvierdaagse van voorheen”, legt Arjan Ahout uit. De foto’s kunnen worden gemaild naar info@avondvierdaagsedeurne.nl.

Oude kiekjes
Voor mensen die het lastig vinden om de oude kiekjes digitaal aan te leveren heeft Ahout ook een oplossing: “Als mensen dat allemaal nogal ingewikkeld vinden om oude foto’s in te scannen, kunnen ze die gewoon afgeven bij onze secretaris Carin Scharroo in de Hellemanstraat 43 in Deurne.”

Reünie
Ook oud-deelnemers worden aangemoedigd om nog eens een keer mee te doen en er zo een soort reünie van te maken. “Met bijvoorbeeld oud-klasgenoten of met mensen van de KDO of wat dan ook. Zodat we er in ieder geval een beetje een happening van kunnen maken. We willen het feest zo groots mogelijk vieren”, vertelt Ahout.

Gezond
Groepen kunnen zich via de website van de Avondvierdaagse inschrijven en dat hoeft niet noodzakelijk meteen voor vier dagen. Op donderdag 1 juni kan er ook één dag worden gelopen. “Je kunt je inschrijven om één dag mee te doen. Het is niet zo dat we dan zeggen dat je meteen vier dagen mee moet doen. Loop gewoon één dag mee en laat die historie nog een keer voorbijkomen en bovendien is het nog gezond ook”, zegt Arjan Ahout.

Oud-deelnemers
Die donderdagavond staat helemaal in het teken van het jubileum met na de wandeling een reünie op de Markt. “Alle oud-deelnemers zijn van harte welkom, maar we zijn  specifiek op zoek naar wandelaars die in de beginjaren meeliepen”, meldt de organisatie.

Kleurrijk uitgedost
Opgeven voor de donderdagavond óf alle dagen kan via de website avondvierdaagsedeurne.nl. Daar vind je een speciaal inschrijvingsformulier voor mensen die eerdere edities meeliepen. Vanwege het feest-thema vraagt de organisatie alle deelnemers extra kleurrijk uitgedost mee te lopen. De wandelafstanden zijn 5, 10 en 15 kilometer. Alle deelnemers krijgen na het defilé op zaterdagmiddag 3 juni een speciale jubileummedaille.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen