12.4 C
Deurne
zondag 14 juli 2024
Home- LiesselBach en zonen in Liessel

Bach en zonen in Liessel

Op vrijdag 27 januari om 20.00 uur spelen Frank Wakelkamp (viola da gamba) en Ursula Dütschler (klavecimbel) hun tweede concert in “Daar bij die Molen” aan de Hoofdstraat 19 in Liessel. Zij brengen het programma Bach & zonen, met onder meer twee sonates van vader Johann Sebastian en ook twee van zijn zoon Carl Philipp Emanuel Bach.

“De grote Bach” is voor ons 21e-eeuwers vader Johann Sebastian, maar aan het eind van zijn leven ging die titel eerder naar zijn zoon Carl Philipp Emanuel. “De oude Bach”, zoals J.S. toen genoemd werd, was met zijn polyfone schrijfstijl namelijk inmiddels ernstig verouderd. Zijn zoon wist veel beter aan te haken bij de luchtiger stijl van zijn tijd. Dat het hem niet aan diepgang ontbrak, bewijst het langzame deel van zijn gambasonate met obligaat (“verplichte”, dat wil zeggen: ook in de rechterhand uitgewerkte) klavecimbelpartij. Dit deel hoort bij het mooiste wat ooit geschreven is.

Ursula Dütschler en Frank Wakelkamp hebben zich gespecialiseerd in een waarheidsgetrouwe maar vooral levendige uitvoering van oude muziek.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen