4.5 C
Deurne
zaterdag 24 februari 2024
Home- DeurneBakelse Aniek de Vries wereldkampioen Streetdance in Blackpool

Bakelse Aniek de Vries wereldkampioen Streetdance in Blackpool

Aniek de Vries uit Bakel is zondagochtend wereldkampioen Streetdance geworden in het Britse Blackpool. Ze werd eerste in de solo-categorie Under 18 intermediate bij het WK van dansorganisatie UDO. In de duo-categorie wist Aniek samen met Nick Damen uit Liessel tot de halve finale te komen in de intermediate-klasse. Nick nam ook solo deel aan het WK en danste daarbij in de eerste en tweede ronde.

De Vries werd in mei ook al Europees kampioen en als duo met Nick behaalde ze toen een tweede plaats. Beide jonge dansers trainen bij B-Trained in Deurne, onder leiding van coach Enya Kwerreveld.

Trots
“Het is allemaal nog heel onwerkelijk voor Aniek”, vertelt moeder Minke zondagmiddag trots, terwijl ze met de trein onderweg zijn op de terugreis naar Nederland. “Ze hebben echt vijf dagen moeten dansen, dus dat is al een hele prestatie. En dat Aniek en Nick dan zulke geweldige prestaties neer weten te zetten, met sterke concurrenten vanuit de hele wereld tegenover hen, dat is wel heel speciaal. Ik denk dat het nog wel even duurt voordat Aniek echt beseft, wat er allemaal is gebeurd.”

Afgelopen woensdag begon het avontuur voor de twee zestienjarige dansers in Blackpool met de Battles. Door het enorme aantal deelnemers en het hoge niveau, wisten de De Vries en Damen daarbij niet verder te komen. Daarentegen werden ze als duo na de eerste ronde op donderdag, meteen doorgeplaatst naar de halve finale. Op vrijdag stond de solowedstrijd voor Aniek op het programma; ze danste zo goed dat ze meteen door mocht naar de halve finale.

Zaterdag dansten De Vries en Damen als duo in de halve finale en zondagochtend werd de halve finale in de solocategorie gedanst. Daar sloeg Aniek zich met succes doorheen, waarna ze door mocht naar de finale. Die won de Bakelse zondag ook, zodat ze zich nu wereldkampioen mag noemen.

Foto: Minke de Vries

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen