11.3 C
Deurne
zondag 14 juli 2024
Home- LiesselBarokconcert in Liessel

Barokconcert in Liessel

In Liessel vindt zaterdag 16 september een concert plaats. De aanvang is 20.00 uur. Centraal staan de barokcello en het klavecimbel, in werken van Vivaldi en componisten Klein en Hertel.

Het eerste concert gaat een aftrap worden voor een concertserie-aan-huis, na een verbouwing van tweeënhalf jaar. De try-out vindt plaats aan de Hoofdstraat 19 in Liessel, in wat ooit een textielwinkel en later een kinderdagverblijf was. De toegang is gratis.

Vivaldi is in alle eenvoud die hem kenmerkt, een grootmeester te noemen in het bespelen van de menselijke emoties. Zijn cellosonates werden ongeveer in hetzelfde jaar (1741) gepubliceerd als het opus 3 van de geboren Amsterdammer Jacob Klein. Deze heeft dus in die zin geen voorbeeld kunnen hebben aan Vivaldi, maar eerder aan Locatelli, die in 1729 in Amsterdam een muzikaal verfrissende wind liet opsteken met zijn fabuleuze viooltechniek en meeslepende manier van componeren.

Hertel was leerling van Johann Heinrich Heil, die op zijn beurt een leerling was van de grote J.S. Bach. Het klavierwerk dat van hem gespeeld wordt is geschreven in een zeer dramatische periode van zijn leven, wat goed te horen is.

Frank Wakelkamp is een gerenommeerde oude muziekspecialist op de cello en viola da gamba. Ursula Dütschler bespeelt zowel het klavecimbel als ook de fortepiano, en heeft haar sporen in de muziekwereld wel verdiend. Allebei maakten ze solo en samen verschillende cd’s. Ze spelen al vele jaren samen.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen