11.4 C
Deurne
donderdag 18 april 2024
Home- DeurneBasiscursus bijenhouden

Basiscursus bijenhouden

Imkeren is een geweldige hobby. Maar het werken met een bijenvolk vraagt wel kennis en vaardigheid. Daarom verzorgt Bijenhoudersvereniging Sint Ambrosius Peelland komend jaar wederom een Basiscursus Bijenhouden voor Beginners. De cursus start in januari 2017 in ‘de Ossenbeemd’ aan het Haageind 31. De cursus beslaat 8 theorielessen van 2 uur, een examen en 8 praktijklessen. Als u de cursus met goed gevolg afsluit krijgt u een erkend diploma van de NBV (Nederlandse Bijenhouders Vereniging). De cursus wordt verzorgd door een erkend bijenteeltleraar. De kosten bedragen 170 euro inclusief syllabus, brochure varroabestrijding en koffie/thee.

Gedurende het verloop van de cursus raakt u steeds meer betoverd door de wereld van de bijen. Als de bijen in het voorjaar weer uitvliegen gaan direct al de praktijklessen van start in de bijenhal. U raakt meteen bedreven in het praktisch imkeren: u ziet het verschil tussen werkbijen, darren en de koningin. Van het bijenvolk wordt het broed, de voedselvoorraad en de gezondheid beoordeeld. Om het natuurlijke zwermen te voorkomen maken we een kunstzwerm en de klap op de vuurpijl is natuurlijk het slingeren van de honing.

Wie lid wordt van de Deurnese vereniging krijgt gratis een bijenvolk om mee te beginnen. Voordat de cursus start is er begin januari nog een voorlichtingsavond. Vanwege de beperkte toelating is het wel noodzakelijk om u hiervoor aan te melden via Jos van den Heuvel, tel. 06-54908950 of josvdh@hetnet.nl.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen