13.8 C
Deurne
dinsdag 21 maart 2023
Home- DeurneBasisscholen in actie voor voedselbank

Basisscholen in actie voor voedselbank

Leerlingen van basisscholen de Piramide en SBO de Brigantijn zijn meerdere acties gestart om rond de Kerst zoveel mogelijk geld op te halen. De opbrengt is bestemd voor de voedselbank in Deurne.

“De kinderen van de Piramide halen zoveel mogelijk statiegeldflessen op. Leerlingen van de Brigantijn in Deurne en Someren gaan lootjes verkopen”, vertelt Marella Serraarens van de oudervereniging van de Brigantijn in Deurne Draait Door op DMG radio.

‘Actie leeft enorm’
Op dit moment zijn er voor de loterij zo’n 60 prijzen beschikbaar gesteld door Deurnese ondernemers. “De kinderen gaan langs de deuren om flessen op te halen en lootjes te verkopen. De actie leeft enorm op de scholen. Een dikke pluim voor alle kinderen die er heel erg mee bezig zijn.”

Voedsel
Naast de acties komen er in alle klassen van de twee basisscholen kratten te staan waar voedsel voor de voedselbank verzameld wordt. Er is een lijst opgesteld met de etenswaren die de voedselbank het hardste nodig heeft. “We hebben bewust voor de voedselbank gekozen. Meer dan een miljoen mensen leven in Nederland onder de armoedegrens. Soms is het echt een vergeten kindje.”

Na de Kerst maken de scholen bekend hoeveel geld zij voor de voedselbank hebben opgehaald.

Foto: Pixabay

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen