11.6 C
Deurne
maandag 4 maart 2024
Home- DeurneBasisscholieren 'De Bron' tonen kunstwerken via raamexpositie

Basisscholieren ‘De Bron’ tonen kunstwerken via raamexpositie

De afgelopen weken rook het op openbare basisschool “De Bron” naar plakkaatverf, rolden de pastelkrijtjes over de tafels en kon de puntenslijper de stompe kleurpotloden bijna niet aan De kinderen waren in de ban van de grote kunstenaars uit onze geschiedenis.

In alle klassen werd gepraat en gewerkt over Matisse, Kandinsky, Haring, van Gogh, Miró, Picasso, Warhol en Mondriaan.

Door middel van boeken, afbeeldingen en digilessen op het bord, kropen de kinderen in de huid van de kunstenaars en ontdekten ze wie zij waren. Zij leerden het handschrift van deze kunstenaars aan en al schetsend en experimenterend hebben ze toegewerkt naar hun eigen kunstwerk in de betreffende stijl. Dit zorgde voor meer dan 175 werken, waarin de leerlingen hun eigen draai hebben gegeven aan kunst.

Beeldende vorming
OBS de Bron ziet beeldende vorming – en dus ook kunstbeschouwing – als een essentieel onderdeel van de ontwikkeling. In kunst kun je namelijk van alles zien én van alles kwijt. Er zijn zelfs kinderen geweest die hun teken- en schildertalent de afgelopen weken echt hebben ontdekt. Zeker in deze tijd hebben kinderen ruimte en tijd nodig om zich creatief te ontplooien.

In normale tijden wordt een kunstproject als dit aangeboden tijdens de periodieke Atelier-rondes. Deze ateliers worden dan mede begeleid door betrokken ouders of grootouders. Er volgt dan vaak een inloop-expositie in de school, waarbij kinderen trots hun creaties kunnen laten zien aan hun familie. Dit alles is deze periode uiteraard niet zo gegaan.

Raamexpositie
Om de kunst toch te kunnen tonen aan ouders, is naast een digitale expositie nog iets anders georganiseerd. Het team van OBS de Bron heeft gedacht in kansen en organiseerde daarom deze week een covid-proof raamexpositie. Alle ramen van de klassen zijn volgehangen met de gemaakte kunst en informatieposters over de kunstenaars. Geïnteresseerde ouders en grootouders kunnen zo via de kunstroute alle kunstwerken van buitenaf en op een rustig moment bewonderen. “Ik wist niet dat die van ons zo goed kon tekenen!” of “Zelfs ík leer hier nog van!” waren onder andere uitspraken van langslopende ouders.

Foto’s – OBS De Bron

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen