13.9 C
Deurne
donderdag 29 september 2022
Home- DeurneBedrijf uit Deurne maakt lichtoplossingen voor anderhalve-meter-samenleving

Bedrijf uit Deurne maakt lichtoplossingen voor anderhalve-meter-samenleving

Het bedrijf Lixero uit Deurne dat gespecialiseerd is in duurzame lichtproducten heeft een oplossing bedacht voor een aantal uitdagingen die de nieuwe anderhalve-meter-samenleving met zich meebrengt. Zij maken projectiespots en verlichting waarmee wachtplaatsen en looproutes kunnen worden aangegeven in bedrijven.

Marketing manager Tom Trommelen vertelde zaterdag in het DMG-radioprogramma Deurne Draait Door: “Ik was bij een supermarkt waar we al gewone LED-verlichting hadden geplaatst en zag de stickers op de vloer die aangaven waar de mensen op anderhalve meter van elkaar in de wachtrij moeten gaan staan. De stickers zagen er al vies en versleten uit dus ik vroeg aan de manager van de supermarkt hoe lang geleden de stickers waren aangebracht en het bleek dat ze pas twee weken in gebruik waren en nu al bijna aan vervanging toe waren. Wij dachten, dat moet anders en duurzamer kunnen en zo kwamen we op het idee om door middel van lichtprojectie wachtplekken en looproutes aan te geven.”

Logo’s en pijlen

Onder de naam Signing Solutions brengt het Deurnese bedrijf nu een aantal oplossingen voor social distancing in bedrijfsgebouwen. De speciale LED-spots kunnen verschillende teksten maar ook logo’s en pijlen projecteren op de vloer, zelfs in een situatie met veel licht zijn de projecties duidelijk zichtbaar.

Duurzame oplossing

Trommelen van Lixero voegt toe: “De spotjes zijn ook inzetbaar om bijvoorbeeld aanbiedingen in een supermarkt onder de aandacht te brengen van de klanten. Ook voor na de coronacrisis zijn de spots een duurzame oplossing voor bedrijven die bepaalde informatie willen projecteren. Het is ook makkelijker en hygiënischer dan bijvoorbeeld stickers of tape op de grond. Daarnaast geeft het altijd een professionele en uniforme indruk.” Naast de projectiespots heeft Lixero ook routeverlichting die de looprichting in bijvoorbeeld gangpaden van een supermarkt of in een ziekenhuis kan aangeven.

Foto: Lixero

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen