1.8 C
Deurne
woensdag 8 februari 2023
Home- DeurneBeelden van brandstichting Sporthal de Kubus; dader waarschijnlijk gewond door grote vuurbal

Beelden van brandstichting Sporthal de Kubus; dader waarschijnlijk gewond door grote vuurbal

De politie heeft beelden vrijgegeven waarop de persoon is te zien die in de nacht van vrijdag 12 augustus op zaterdag 13 augustus rond 1.15 uur heeft geprobeerd brand te stichten bij Sporthal de Kubus in Deurne. Hierop is te zien dat iemand even daarvoor bij de ingang iets uit een tas pakt waarna een explosie volgt en de verdachte brandend uit beeld verdwijnt.

Met het delen van de bewakingsbeelden hoopt de politie nieuwe tips binnen te krijgen over de identiteit van de dader. De politie heeft op de plek van de brand technisch onderzoek gedaan en gesproken met verschillende getuigen maar dat heeft tot nog toe niet geleid tot aanhoudingen.

Erger voorkomen
Wel is duidelijk geworden uit het politieonderzoek dat twee voorbijgangers waarschijnlijk hebben voorkomen dat de gevolgen van de brandstichting nog groter waren geweest. Een man en een vrouw uit Deurne kwamen die nacht terug van een feestje en passeerden rond 1.15 uur Sporthal De Kubus in Deurne aan de kant van de locatie van Wijkcentrum De Heiakker en Spring kinderopvang.

Brandende vloeistof
Omdat de voorbijgangers vlammen zagen bij de ingang van de kinderopvang gingen de twee kijken en bleek dat het vuur werd veroorzaakt door een flesje met brandende vloeistof dat door de onbekende persoon bij de deur was geplaatst. De man van het stel heeft het flesje aan de kant geschopt en heeft daarmee waarschijnlijk voorkomen dat het vuur zich verder kon uitbreiden.

Witte tas
De politie zoekt getuigen van de brandstichting: “Op beelden van een beveiligingscamera is goed te zien dat om 1.04 uur een onbekende persoon in beeld komt gelopen bij de ingang van de sporthal. In zijn handen draagt de verdachte een witte tas. De verdachte is daarna bezig met de inhoud van de tas, waarna een explosie volgt en een grote vuurbal ontstaat. De verdachte verdwijnt vervolgens zelf brandend uit beeld. Het is onduidelijk waar de verdachte heen is gerend, of hij zelf gewond is geraakt en zo ja, hoe ernstig”, meldt de politie.

Explosie en vuurbal
Gelet op heftigheid van de explosie en de bijbehorende vuurbal zegt de politie dat het aannemelijk is dat de verdachte gewond is geraakt of dat een deel van zijn beharing is verbrand. “Wie kent iemand die na de nacht van vrijdag 12 augustus op zaterdag 13 augustus plots brandwonden had of weggeschroeide (gezichts)beharing?”, vraagt de politie.

Ook mensen die de verdachte aan de hand van de beelden denken te herkennen of mensen die rond 1.04 uur op zaterdag 13 augustus iets verdachts hebben gezien, worden gevraagd contact op te nemen met de politie. Dat kan via 0900-8844, via het tipformulier op politie.nl of anoniem via 0800-7000.

Foto’s: Politie.nl

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen