11.3 C
Deurne
zondag 14 juli 2024
Home- DeurneBelasting voor ondernemers moet zorgen voor verbetering Deurne-Centrum

Belasting voor ondernemers moet zorgen voor verbetering Deurne-Centrum

Een belasting voor ondernemers en vastgoedeigenaren in Deurne-Centrum moet bijdragen aan de verbetering van het centrum. Vrijdag hebben wethouder Marinus Biemans en Wil Olde Hampsink en Jos Braam van de Vereniging van Vastgoedeigenaren hun handtekening gezet onder een overeenkomst voor zogeheten ‘bedrijfsinvesteringszones’.

Vorig jaar is er gestart met een actieplan om het Deurnese centrum bruisend, levendig en groen te maken met minder leegstand. Zeven jaar geleden werd de reclamebelasting ingevoerd om het centrum een impuls te geven. De opbrengst gaat naar een ondernemersfonds. Volgens de Vereniging van Vastgoedeigenaren is de opzet van bedrijfsinvesteringszones (BiZ) eerlijker. Wat een ondernemer moet bijdragen, wordt dan aan de hand van de WOZ-waarde van het pand bepaald. Een ander verschil met de reclamebelasting is dat ondernemers nu nog vrijwillig een bijdrage leveren. Het is de bedoeling dat de bedrijfsinvesteringszones gaan gelden voor alle ondernemers en vastgoedeigenaren in het centrum van Deurne.

Stemming bepaalt
Of de plannen ook definitief doorgaan, is nog onzeker. Komende maand wordt er een draagvlakmeting onder de ondernemers gehouden. Zij hebben tot woensdag 24 oktober om hun oordeel over deze plannen door te geven. Twee dagen later, op 26 oktober, wordt bekendgemaakt of de plannen genoeg draagvlak hebben en dus doorgaan.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen