28.7 C
Deurne
dinsdag 25 juni 2024
Home- DeurneBelevenislezing rond 2000 jaar eten in Brabant in Museum De Wieger

Belevenislezing rond 2000 jaar eten in Brabant in Museum De Wieger

Speciaal voor Museum de Wieger ontwikkelde Manon Henzen, historica en kookliefhebber, een lezing rond 2000 jaar eten in Brabant, mede in het kader van Brabant “Europese Regio van de Gastronomie”. Wat aten de Romeinse soldaten in het castellum in Cuijk, welke gerechten sierden de dis tijdens de bijeenkomst van de Gulden Vlies met aartshertog Maximiliaan in 1481 in Den Bosch? Wat is het oudste Brabantse kookboek en aten de leden van het Zwanenbroederschap  echt zwaan tijdens hun bijeenkomsten? Al deze vragen komen aan bod in de lezing die Manon geeft op 24 juni om 15.00 uur.

Henzen noemt haar voordracht niet voor niets belevenislezing. Er valt zondagmiddag in De Wieger namelijk ook wat te ruiken en te proeven! Zij heeft het tot haar missie gemaakt om culinaire geschiedenis op de kaart te zetten, omdat zij het bijzonder jammer vindt dat er zoveel mooie ingrediënten, smaakcombinaties, recepten, kooktechnieken en kennis verloren zal gaan.

Kookatelier
Manon Henzen zet haar jarenlange ervaring als projectmanager en adviseur in de brede erfgoedsector tegenwoordig in voor het veld van culinaire geschiedenis. Met “Eet!verleden” – een kenniscentrum, winkel en kookatelier in één – combineert zij haar passies geschiedenis en koken. Kaarten voor deze lezing zijn te reserveren à  10 euro via dewieger.nl onder podium

 

 

 

 

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen