7.7 C
Deurne
maandag 15 april 2024
Home- LiesselBergopwaarts maakt liften Pater Aartsplein dementievriendelijk

Bergopwaarts maakt liften Pater Aartsplein dementievriendelijk

Marcel van Veghel kwam met het idee om de liften van de twee woongebouwen aan het Pater Aartsplein in Liessel dementievriendelijk te maken. Zijn inmiddels overleden moeder had moeite met de nummering van de liften en regelmatig stond zij dan ook op de verkeerde verdieping. Marcel kwam met het idee om knoppen in de liften van kleuren te voorzien zodat het beter herkenbaar is voor dementerende bewoners.

Het idee is door wijkwerker Ingrid Bloemers van Zorg in Deurne opgepakt en neergelegd bij de betrokken partijen Bergopwaarts, gemeente Deurne, De Zorgboog, Savant, de GGD, de Vereniging van Eigenaars en Schindler Liften, waarna de plannen zijn uitgewerkt. Op dinsdag 12 juni om 19.00 zijn de liften officieel geopend door Marcel van Veghel en zijn vrouw, in aanwezigheid van de bewoners, wethouder Marnix Schlösser en Mark Kieft, manager wonen van Bergopwaarts. En bij die gelegenheid kregen Marcel en zijn echtgenote door de wethouder een speciaal dementie speldje opgespeld, als dank voor hun inzet en idee (zie foto hieronder).


Steeds vaker wordt in Nederlandse dorpen aandacht besteed aan dementie. Zie bijvoorbeeld www.dementievriendelijk.nl. Ook is er een nationale dementie-campagne opgezet, om het publiek goed om te laten gaan met dementie.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen