18.2 C
Deurne
zaterdag 22 juni 2024
Home- DeurneBeste kunstidee voor station Deurne verdient 2000 euro

Beste kunstidee voor station Deurne verdient 2000 euro

De gemeente Deurne roept kunstenaars en andere creatievelingen op om mee te doen met een ontwerpwedstrijd voor een kunstwerk bij het station in Deurne. Het kunstwerk wordt onderdeel van het geluidscherm dat vorig jaar bij het station is geplaatst. De kunstenaar met het winnende ontwerp ontvangt een bedrag van 2000 euro en werkt het kunstwerk samen met de gemeente verder uit.

In 2018 zijn er geluidschermen geplaatst bij het spoor in Deurne die bestaan uit doorzichtige panelen. In de schermen zit een uitsparing die tot nu toe leeg is gelaten en waar plek is voor een kunstwerk.

Prikkelen

Het ontwerp hoeft voor de inzending nog niet helemaal uitgewerkt te zijn. Een idee met schetsen, beeldmateriaal en een onderbouwing is voldoende. Voor het ontwerp is de gemeente op zoek naar een invulling die zorgt voor inspiratie, kijkplezier en interactie met de reiziger. Het kunstwerk mag positief prikkelen, maar niet choqueren en moet passen bij de stationsomgeving en het liefst iets met Deurne te maken hebben.

Vandaalbestendig

De uitsparing voor het toekomstige kunstwerk is 60 bij 97 centimeter groot waar een stalen plaat in wordt gezet met klemmen. Het kunstwerk moet wel voor minimaal 90 procent dicht zijn om geluidslekken te voorkomen. Ook moet de creatie vandaalbestendig zijn en goed te onderhouden zijn.

Commissie

Je idee inzenden kan tot 15 september door te mailen naar info@deurne.nl onder vermelding van ‘Ontwerpwedstrijd opgang perron’. Daarna selecteert een commissie van de gemeente, een spoorbouwmeester en een kunstenaar, drie ontwerpen waarop twee weken lang gestemd kan worden.

Foto: Facebook Gemeente Deurne

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen