13.7 C
Deurne
donderdag 26 mei 2022
Home- DeurneBewoners maken samen met gemeente Vlierdenseweg groener door 71 bomen te planten

Bewoners maken samen met gemeente Vlierdenseweg groener door 71 bomen te planten

De groenvoorziening aan de Vlierdenseweg, Pastoriestraat en Brouwhuisweg in Vlierden wordt in het begin van het nieuwe jaar flink aangepakt. Er worden 71 bomen en 30.000 beukenplantjes geplant om de straten die nu rommelig ogen, een rustigere en groenere uitstraling te geven.

Wethouder Helm Verhees: “In eerste instantie leek het plan financieel niet haalbaar. Door de inbreng van bewoners en Deurne Doet ’t is dit mooie initiatief wel haalbaar geworden. De uitstraling van de straten wordt daardoor een stuk fraaier. Een compliment voor de energie en doorzettingsvermogen van alle betrokkenen, en met name voor Samen Vlierden. Steeds vaker komen mooie initiatieven tot stand in samenwerking met inwoners. Daar morgen we echt trots op zijn.”

Beste invulling
Samen met inwoners en de gemeente is er bekeken wat de beste invulling zou zijn en hoe het financieel te realiseren is. Op initiatief van Bewonerscollectief Samen Vlierden worden ook de gras- en plantvakken aangepakt. Deurne Doet ‘t (gemeente/Senzer/Donkergroen) rooit de bestaande bomen en beplanting en verbetert de bodem.

Onkruidvrij
Eind januari 2022 worden de 71 bomen geplant. In het weekend van 5 en 6 februari gaan de bewoners aan de slag. Deurne Doet ’t levert de 30.000 beukenplantjes en Samen Vlierden gaat ze samen met omwonenden planten. Bewoners gaan in de toekomst zelf de plantvakken onkruidvrij houden. Deurne Doet ’t neemt het onderhoud van de beukenhagen op zich.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen