10.4 C
Deurne
maandag 15 april 2024
Home- St. JozefparochieBewoners St. Jozefparochie knappen braakliggend terrein op

Bewoners St. Jozefparochie knappen braakliggend terrein op

Het terrein tussen brede school D’n Bogerd en de Beukenstraat in de St. Jozefparochie in Deurne lag er lange tijd verlaten en ongebruikt bij. Zonde vond een aantal buurtbewoners en mensen die werken in de wijk.

Daarom startten zij een burgerinitiatief om het braakliggende terrein om te toveren in een groene plek die bruist en buurtbewoners bij elkaar brengt. “Dat is gelukt”, zegt een van de initiatiefnemers, Leo Cuijpers. “Het heeft allemaal wat langer geduurd door corona, dan vooraf de bedoeling was. Maar nu zijn we zo ver dat we op zaterdag 12 maart, het Sint Jozefpark kunnen openen.”

Potje voetballen
Er zijn op het terrein in de St. Jozefparochie bloembakken geplaatst. De beplanting daarin wordt bijgehouden door de bewoners van de GGZ-instelling daar vlakbij. Daarnaast zijn er goaltjes gekomen zodat de jeugd een potje kan voetballen en voor hondenbezitters is er een hondenlosloopplaats gekomen. Voor de kinderen staan er enkele speeltoestellen en er zijn zitbankjes en twee picknickplekken gekomen.

Opknapbeurt
Wijkbewoners Leo Cuijpers en Iraj Zeinali hebben samen met wijkwerker Chien Engel van de LEV-groep, Dirk Huijbers van de GGZ-instelling in de wijk en Piet van Moorsel van basisschool D’n Bogerd het initiatief genomen voor de opknapbeurt van het terrein. Schoolplein van de Toekomst, Stichting Steun en Welzijn en een aantal Deurnese bedrijven hebben financieel bijgedragen voor de realisatie. Ook de oudervereniging van D’n Bogerd en de wijkraad St. Jozef hebben meegeholpen aan dit burgerinitiatiefgroep.

Feestelijke opening
Het nieuwe Sint Jozefpark wordt zaterdag 12 maart om 14.00 uur feestelijk geopend. Voor bezoekers is er een hapje en drankje, geregeld door de oudervereniging van D’n Bogerd. Daarnaast is er de mogelijkheid om deel te nemen aan een sportieve activiteit, verzorgd door Cornholeclub Walsberg. Voor de kinderen is er een optreden van clown Makkie.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen