12.4 C
Deurne
maandag 15 juli 2024
Home- DeurneBezoek Panorama Nederland in gemeentehuis Deurne

Bezoek Panorama Nederland in gemeentehuis Deurne

Panorama Nederland reist door het land. Op tal van locaties stappen mensen in het panorama om een kijkje te nemen in de toekomst. Panorama Nederland is een toekomstperspectief voor de ruimtelijke inrichting van Nederland.

Het laat zien hoe de grote maatschappelijke vraagstukken van nu de sleutel kunnen zijn voor welkome, structurele verbeteringen in de toekomst. Panorama Nederland is een publicatie, maar ook een fysiek panorama: een 360 graden verbeelding op ooghoogte waarin bezoekers zelf een kijkje kunnen nemen in de toekomst.

“Het is een mooie gelegenheid om je te laten inspireren en het gesprek aan te gaan over de kansen voor onze gemeente. Een passend vervolg op de inspiratieavond over de toekomst van het buitengebied, die we op 11 juni samen met rijksbouwmeester Floris Alkemade georganiseerd hebben”, aldus wethouder Marinus Biemans.

Een optimistisch en aantrekkelijk toekomstbeeld

Nederland staat voor een aantal complexe vraagstukken. De klimaatverandering, de vergrijzende samenleving, de overstap naar hernieuwbare energie, het nijpende tekort aan woningen en de verduurzaming van de landbouw. Stuk voor stuk opgaven waarvan we allemaal de gevolgen zullen ervaren, in ons landschap en in onze levensstijl.

Het College van Rijksadviseurs schetst met Panorama Nederland een optimistisch en aantrekkelijk toekomstbeeld. Een Nederland dat voor iedereen uiterst herkenbaar blijft, maar dat toch op allerlei terreinen fundamenteel anders werkt. De verbeelding aan zet, het verlangen als motor. Voor meer informatie kunt u kijken op hun website of bekijk dit filmpje waarin de Rijksadviseurs uitleg geven over het panorama

Prijswinnaars Brood en Spelen

Naast het panorama staan ook de panelen van de prijswinnaars van Brood en Spelen in de hal van het gemeentehuis. Gemeente Deurne was één van de mede-initiatiefnemers van de prijsvraag Brood en Spelen. Het doel was om kansrijke en innovatieve ideeën voor vernieuwing op het platteland te ontwikkelen.

Openingstijden

De tentoonstelling Panorama Nederland is vanaf vrijdag 19 juli tot en met vrijdag 2 augustus te bezichtigen in de hal van het gemeentehuis. Op werkdagen van 9.00 tot 17.00 uur en op zaterdag van 10.00 tot 14.00 uur.

Foto: Pixabay

 

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen